İsrail tatbikatı Hizbullah'ı harekete geçirdi

Güncelleme Tarihi:

İsrail tatbikatı Hizbullahı harekete geçirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2010 14:12

İsrail'de pazar günü başlayacak yıllık sivil savunma tatbikatı dolayısıyla Hizbullah'ın Lübnan'ın güneyinde binlerce militanını seferber ettiği belirtildi.

AFP'ye açıklama yapan Şii Hizbullah yetkililerinden Şeyh Nebil Kavuk, “Hizbullah mücahitleri pazar günü İsrail tatbikatı karşısında tamamen hazır olma talimatı aldı. Binlerce mücahidimiz Lübnan'ın güneyinde yapılacak yerel seçimlerde oy vermeye gitmeyecek ve her türlü olasılığa karşı bugünden itibaren hazır olacaktır” ifadesini kullandı.

Kavuk, 2006 yazındaki Lübnan ile İsrail arasındaki savaşa atıfta bulunarak da “Lübnan'a yönelik yeni bir saldırı durumunda İsrailliler Filistin'de saklanacak yer bulamayacak” dedi.

Hizbullah yetkilisi bu açıklamaları, Lübnan'ın güneyindeki Sur'daki evinde, Amerikan dış siyasetini eleştiren ve Filistin topraklarındaki İsrail işgalini sık sık kınayan Amerikalı Yahudi aydın Noam Chomsky ile görüşmesinden sonra yaptı.

İsrail'in yoğun roket saldırısında karşılaşılacak durum ve kurtarma çalışmalarına hazırlık amaçlı yıllık sivil savunma tatbikatları 1 hafta sürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!