İsrail, Suriye hedeflerini vurdu

Güncelleme Tarihi:

İsrail, Suriye hedeflerini vurdu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2001 00:00


İsrail uçaklarının, Lübnan'ın doğusundaki Bekaa Vadisi'nde bulunan Suriye ordusuna ait bir radar merkezine saldırı düzenledikleri, saldırıda 2 Suriyeli askerin yaralandığı bildirildi. Bu saldırının hemen ardından Hizbullah, İsrail topraklarına Katyuşa füzeleri fırlattı.

Lübnan polisinin açıklamasında, 2 İsrail uçağının başkent Beyrut'un 60 kilometre kuzeydoğusundaki Rayak yerleşim merkezindeki radar merkezine birer füze fırlattığı belirtildi.

Saldırının iki gün önce Hizbullah'ın Şebaa Çiftlikleri'ndeki İsrail mevzilerine yönelik füze saldırısının ardından düzenlendiğine dikkat çekiliyor. İsrail bu saldırıdan Suriye'yi sorumlu tutmuştu.

Bu arada, saldırı İsrail Savunma Bakanı Yardımcısı Dalya Rabin Filosof tarafından da doğrulandı.

Filosof, askeri radyoya yaptığı açıklamada, hükümet ve güvenlik kabinesi toplantısı yapıldığı sırada saldırıdan haberdar olduğunu söyledi. Filosof, ''Hizbullah'ın saldırına tepki göstermezsek olmazdı.Hizbullah'ın saldırısı bizim karşılık vermeden sineye çekip çekmeyeceğimizi anlamaya yönelik bir denemeydi'' dedi.

HİZBULLAH'TAN KATYUŞALI CEVAP

İsrail uçaklarının Bekaa Vadisi'ndeki Suriye'ye ait bir radar merkezini bombalamasının ardından, Lübnan'daki Hizbulah örgütü, Şebaa çiftliklerindeki İsrail'e ait 4 mevziye Katyuşa füzeleri ve havan topu saldırısı düzenledi.

Lübnan polisinin açıklamasında, Şebaa çiftliklerindeki mevzilere, 3 dakikadan kısa bir süre içinde, 30'dan fazla havan topu mermisi ve roket düştüğü belirtildi.

Açıklamada, Hizbullah'ın bölgeye geçen yılın Ekim ayından beri böyle şiddetli bir saldırı düzenlemediği kaydedildi.

Bu arada, Hizbullah lideri Şeyh Hasan Nasrallah, Bekaa'da katıldığı bir toplantıda, bölgedeki bir radar merkezini bombalayan İsrail'e ''uygun yanıtı'' vereceklerini söyledi. Nasrallah, ''İsrail ateşle oynuyor. Elimiz kolumuz bağlı kalmayacağız ve uygun bir şekildekarşılık vereceğiz'' dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!