İsrail: Şam’da da vururuz

Güncelleme Tarihi:

İsrail: Şam’da da vururuz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2004 01:27

İsrail’in terör örgütü Hamas’ın ruhani lideri Şeyh Yasin’in ardından halefi Abdülaziz Rantisi’yi de öldürmesi üzerine Ortadoğu’da tansiyon zirve yaptı.
  • Hamas: 100 misillemeyle intikam volkanı patlatacağız.
  • İsrail: Şam’daki Hamas şefi Meşal’i de öldüreceğiz.
  • HAMAS, örgütün kurucusu ve ruhani lideri Şeyh Yasin’in ardından yerine geçen Abdülaziz Rantisi’nin de İsrail’in bir füze saldırısıyla öldürülmesine karşılık ‘intikam volkanı’ patlatmak için yemin ederken yeni liderin adını gizli tutuyor. İsrail ise Hamas’ın Şam’daki siyasi büro şefi Halid Meşal’in de aynı akıbete uğrayacağı tehdidinde bulundu. Rantisi’yi öldürdüğü için orduya teşekkür eden İsrail Başbakanı Ariel Şaron, terör örgütü liderlerini öldürmeye devam edeceklerini açıklarken, İsrailli Devlet Bakanı Gideon Ezra, ‘Meşal’in sonu da Rantisi’ninki gibi olacak. Şam’da vurma fırsatını yakaladığımızda bunu kaçırmayacağız’ dedi. Meşal, Rantisi’nin ölümünden sonra Hamas’ın en tepedeki ismi olarak görülüyor.

    Hamas örgütünün askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları tarafından yayınlanan bildiride ise ‘Tüm savaşan hücrelerimizle suç varlığını sarsacak 100 misillemede bulunana kadar alarm durumuna geçtiğimizi bildiririz’ ifadeleri kullanıldı.

    El Kassam Tugayları tarafından AFP haber ajansına gönderilen bildiride, ‘Bir intikam volkanı patlatacağız. Yasin ve Rantisi’nin 100 katı kan akıtacağız’ denildi.

    Halef gizli

    HAMAS’tan yapılan açıklamada, Hamas örgütü lideri Şeyh Ahmed Yasin’den 26 gün sonra Rantisi’nin de aynı yöntemle öldürülmesi üzerine atanan yeni liderin adının ‘güvenlik gereği’ gizli tutulacağı kaydedildi. Yeni liderin kim olabileceği konusunda üç isim öne çıkıyor.

    Cenaze törenine onbinler katıldı

    Rantisi’nin cenazesi dün Gazze’de binlerce Filistinli’nin katıldığı törenle defnedildi. Kefeninin yüz bölümü açılan Rantisi’nin cenazesine çiçekler yağdı.
    Haberle ilgili daha fazlası:

    BAKMADAN GEÇME!