İsrail saldırmaya devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

İsrail saldırmaya devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2014 16:05

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölenlerin sayısının bin 904'e yükseldi.

Haberin Devamı

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, İsrail'in Gazze'nin merkezindeki El-Megazi Mülteci Kampı'nda bir motosikleti hedef alması sonucu 56 yaşındaki Abdulhakim Musaddır ile 19 yaşındaki oğlu Mesad'ın hayatını kaybettiğini söyledi.

İsrail'in bombaladığı İzzeddin el-Kassam Camisi'nin enkazı altından çıkarılan Filistinli cenazelerin kimlik tespitinin yapıldığını belirten Kudra, Muaz Ebu Zeyd isimli Filistinlinin 37, Nidal Bidran'ın 34, Tarık Cadallah'ın ise 25 yaşında olduklarını ifade etti.

Kudra hayatını kaybeden son Filistinlilerle İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının bin 904'e yükseldiğini kaydetti.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz'da karadan saldırıya geçmişti. Yaklaşık bir ay süren saldırılardan sonra geçen Salı TSİ 08.00'de, İsrail ordusu kara birliklerini Gazze'den çektiğini açıklamış, 72 saatlik ateşkes dün saat 08.00'de sona ermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!