İsrail polisi fena yanıldı

Güncelleme Tarihi:

İsrail polisi fena yanıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 1997 00:00

Haberin Devamı

Saldırganların kimliğini teşhis etmedeki başarısıyla dikkati çeken İsrail polisi bu kez sınıfta kaldı. İsrail polisinin Kudüs'teki intihar saldırısını düzenleyen iki bombacının kimliğini yanlış teşhis ettiği ortaya çıktı. İki bombacısın cesedine yapılan kan ve DNA testi sonucunda polisin şüpheli olarak adlarını açıkladığı iki kişinin olayla ilgisi olmadığı anlaşıldı.

13 kişinin öldüğü ve yaklaşık 150 kişinin yaralandığı pazaryeri saldırısının ardından İsrail polisi, saldırı ölen intihar bombacılarının 15 aydır kayıp olan Batı Şerialı Saad Sadeq el-Till ve Majid el-Kuasiye olduğunu açıklamıştı. Bombacılar ile şüphelilerin ailelerinin kan örneklerini ve DNA testleri karşılaştıran uzmanlar, saldırganların kimliği açıklanan kişiler olmadığını ortaya çıkardı.

Şimdi saldırganların gerçek kimliğini belirlemeye çalışan polis, bir yandan da Filistinlilere karşı büyük bir av operasyonu yürütüyor. Ortadoğu barışına karşı çıkan aşırı dinci Hamas örgütünün saldırıyı üstlenmesinin ardından polis şimdiye kadar 79 aşırı dinci militanı gözaltına aldı.

FİLİSTİN'E GİRERİZ

Terörizmle mücadele için her türlü yönteme başvuracaklarını söyleyen İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, gerek duyulursa, Filistin Özerk Yönetimi'ne bağlı topraklara girerek operasyon düzenleyebileceklerini uyarısında bulundu. Filistin Polis Şefi Jabali de, İsrail askerinin otonom topraklara girmesi halinde ‘‘ölümüne savaşacakları'' uyarısında bulunda. Hebron Polis Şefi General Tarık Zaid de, ‘‘Onurumuzu ve toprağımızı ölesiye savunuruz'' dedi. Filistin Özerk Yönetim Lideri Yaser Arafat, saldırıya rağmen barış görüşmelerinin sürmesini isterken Netanyahu, Ortadoğu barış anlaşmasını ihlal etmekle suçluyor.

Bu arada Arap-karşıtı yasadışı Yahudi örgütü Kach'ın dört Filistinli'yi kaçırdığı ve rehineleri intihar saldırılarına misilleme olarak öldürmeye hazır olduğu öne sürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!