İsrail polisi 2 Filistinli aileyi Kudüs'teki evlerinden kovdu

Güncelleme Tarihi:

İsrail polisi 2 Filistinli aileyi  Kudüsteki evlerinden kovdu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2009 09:47

İsrail polisinin iki Filistinli aileyi Kudüs'ün doğusundaki evlerinden tahliye ettiği bildirildi.

BM'nin Filistinli mültecilere yardım kuruluşu sözcüsü Chris Gunness, polisin gün doğmadan önce Şeyh Cerrah mahallesine geldiğini ve 50 civarında kişiyi, Filistinlilerin ve BM'nin tepkisine rağmen zorla tahliye ettiğini açıkladı. Gunness, boşaltılan evlere daha sonra Yahudi yerleşimcilerin getirildiğini anlattı.

İsrail polisi ise boşaltılan evlerin Yahudilere ait olduğuna ve Arap ailelerin yasa dışı olarak bu evlerde yaşadığına dair yüksek mahkeme kararı uyarınca hareket ettiğini bildirdi.

BM Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Robert Serry, olayın “kesinlikle kabul edilemez” olduğunu kaydetti. Serry, yaptığı yazılı açıklamada, “Bu tür eylemler gerginliği artırıyor ve barışa ulaşılması için gereken verimli müzakerelerin şartlarını hazırlamak yönündeki uluslararası çabaları zayıflatıyor” dedi.

Filistinli müzakereci Saib Erekat da “İsrailli yetkililer Amerikan hükümetine evlerin yıkılmayacağı, Filistinlilerin tahliye edilmeyeceği ve diğer provokatif eylemlerin yapılmayacağına dair söz verdi, ancak sahada bunun tam tersi eylemler görüyoruz” diyerek tahliyeyi kınadı.

İsrail, 1967 yılından beri Küdus'ün doğusunda Yahudi yerleşimciler için evler inşa ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!