İsrail Lübnan'ı hava ve denizden vuruyor

Güncelleme Tarihi:

İsrail Lübnanı hava ve denizden vuruyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2006 10:53

İsrail, savaş uçakları, füze ve gemilerinden fırlattığı bombalarla Lübnan'ın güneyini vurmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Dün gece boyunca Beyrut'ta da süren bombalı saldırılarda başkentin kuzeyindeki bazı köprülerin vurulduğu bildirildi.
Lübnan'ın güneyindeki bombardıman Bint Cbeyl bölgesinde yoğunlaşırken, Dahiye bölgesi boşaltılmaya başlandı.
Bombardımandan kaçmaya çalışanlar kuzeye doğru göç etmeye başladılar. Beyrut'a otobüslerle götürülen Lübnanlılar, yolculuk sırasında araçlarına beyaz bayraklar çekerek silahsız olduklarını göstermeye çalışıyorlar.

Sur'un güneyinden kurtarılan mülteciler ve Sur'da yaşayan az sayıda Lübnanlı ise sığınaklarda yaşamlarını sürdürüyor.
BM'nin kontrolündeki Rest House Oteli'nin sığınağında 50'nin üzerinde mülteci kalıyor. Çoğu güneyden getirilen mülteciler birkaç gün bu sığınakta kaldıktan sonra Beyrut'a gönderilecek. Mülteciler sığınakta şezlonglarda yatıyor ve dağıtılan yardımlarla besleniyor.

Haberin Devamı

Sur'un güneyindeki Aytasaab kasabasından iki gün önce kurtarılan 79 yaşındaki Abdulamir Srour ve 78 yaşındaki eşi Zahra Srour da bu sığınakta kalanlar arasında... Kimsesiz iki yaşlıya sığınaktaki diğer mülteciler yardım ediyor.
Günlerdir bombalanma tehlikesiyle yaşadıklarını ve etraflarının tamamen boşaldığını söyleyen Srour çifti, kurtarılana kadar açlık sıkıntısı çektiklerini belirttiler.

Çevrelerine her dakika bomba düştüğünü anlatan yaş çift, “Orada yalnızdık. Korkudan dışarıya çıkamıyorduk. Hava saldırılarına ara verilince bizi kurtardılar. Şimdi bizi nereye götürüyorlarsa oraya gidiyoruz. Evimiz yok, eşyamız yok. Ne olacak bundan sonra bu yaşlılıkla bilmiyoruz” diye konuşuyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!