İsrail ilk kez saldırıları üstlendi

Güncelleme Tarihi:

İsrail ilk kez saldırıları üstlendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2019 08:30

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ordusunun Suriye’nin başkenti Şam’da İran ve Hizbullah’a ait noktalara hava saldırısı düzenlediğini ilk kez resmi olarak açıkladı.

Haberin Devamı

Netanyahu, İsrail ordusunun son 36 saat içinde Şam’da aralarında İran’a ait silah depolarının da bulunduğu “İran’a ve Hizbullah’a ait” noktaların vurulduğunu ifade ederek, İsrail’in daha önce de benzer saldırılar düzenlediğini söyledi. Bu arada İsrail ordusu, Lübnan sınırında Hizbullah’a ait altıncı tünelin keşfedildiğini ve operasyonların sona erdiğini açıkladı. İsrail, 4 Aralık’ta Lübnan sınırındaki Hizbullah’a ait tünelleri yok etmek için “Kuzey Kalkanı” adı altında askeri bir operasyon başlattığını duyurmuştu.

‘NASRALLAH HASTA’

Öte yandan, Lübnan basını Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın kalp krizi geçirdiğini duyurdu. Olaya ilişkin Hizbullah cephesinden bir açıklama gelmedi. Sosyal medyadaki iddiaların ardından konuşan İran Meclis Başkanı Danışmanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Nasrallah’ın kalp krizi geçirdiği iddiasını ‘2019’un en büyük yalanı’ olarak nitelendirdi.

Haberin Devamı

HAMAS: GİZLİ CİHAZLARI ELE GEÇİRDİK

Hamas, İsrail özel kuvvetlerinin Gazze’nin güneyindeki Han Yunus kentine geçen kasımda sızması sonrasında istihbarat elde etmek için bölgeye gizlice yerleştirdiği çok sayıda ekipman ve teknik cihazlar ele geçirdiğini duyurdu. İzzeddin el Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, “İsrail güçleri, operasyonu yerine getirmek için gerekli tüm kamuflaj belgelerini hazırladı. Operasyonun amacı, direnişe ait iletişim ağını dinleyecek bir sistem yerleştirmekti” diye konuştu. Hamas’ın ele geçirdiği teknik cihazların İsrail’in istihbarat yöntemi hakkında önemli ipuçları verdiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!