İsrail Genelkurmayı'nda büyük skandal

Güncelleme Tarihi:

İsrail Genelkurmayında büyük skandal
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2009 00:24

İsrail Genelkurmayı'nda büyük bir skandal yaşandı. Genelkurmay'daki hırsızlık olayında kredi kartı bilgileri çalınan kişinin Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi olduğu ortaya çıktı.

İsrail Genelkurmayında yaşanan hırsızlık olayında kredi kartı bilgileri çalınan "üst rütbeli subay"ın Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi olduğu ortaya çıktı.

Olayın başlangıcı, bir askerin saldırıya uğrayarak silahının çalındığını söylemesine dayanıyor. Askeri polis soruşturması sonucunda bir asker hem saldırıyla ilgisi olmaktan, hem de silah kaçakçılığı yapan bir İsrail vatandaşı Arap'a silah satmaktan gözaltına alındı.

Soruşturma sırasında Tel Aviv'deki "Kirya" olarak adlandırılan Genelkurmay karargahında görevli askerin bazı gizli dokümanı ve "üst düzey bir subayın kredi kartı bilgilerini" de çaldığı, bu kart numaralarıyla alışveriş yapıldığı ortaya çıkmıştı. "Üst rütbeli subay"ın kredi kartı bilgilerinin çalındığının farkında olmadığı, bunu soruşturma sırasında öğrendiği ifade edilmişti.

Yayın yasağı nedeniyle ne olayın yerinden bahsedilmiş, ne hırsızlık olayının mağduru komutanın rütbesi veya ismi verilmişti. Suçunu itiraf eden askerin bunu şantaj altında yaptığını söylediği belirtilmişti.

Söz konusu asker Askeri Mahkemede yargılanırken, tutuklanan kardeşinin de Bölge Mahkemesine çıkarılması bekleniyor. Mahkeme, üst rütbeli subayın ismiyle ilgili yayın yasağını dün gece kaldırdı. Böylece, kredi kart bilgileri çalınan "üst rütbeli subay"ın, Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi'den başkası olmadığı ortaya çıktı. Aşkenazi'nin kredi kartı bilgilerinin de kullanılarak 2 bin Şekel tutarında (yaklaşık 800 TL) alışveriş yapıldığı belirtiliyor.

Çalınan silahlar orduya geri verilirken, olayda ilgili hala birçok ayrıntı, yayın yasağı nedeniyle tam bilinemiyor.
Soruşturma dosyasına göre, alışverişin yapıldığı yerde bir görevli, kartta doğal olmayan işlemlerden kuşkulanarak yetkililere haber verdi. Çalınanlar arasında yer alan tabancanın da Gabi Aşkenazi'nin odasında bulunan, kendisine hediye edilmiş, ancak kullanılmayan bir tabanca olduğu ifade edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!