İsrail Gazze'yi vurdu: Bir anne ve iki yaşındaki çocuğu hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

İsrail Gazzeyi vurdu: Bir anne ve iki yaşındaki çocuğu hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2015 12:01

İsrail ordusu, ülkenin güneyine atılan füzelere misilleme olarak Hamas’ın Gazze Şeridi’ndeki silah üretim tesislerini vurduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

AFP'nin haberine göre; Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el Kudra, İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Zeytun'a yönelik hava saldırısı sonucu bir evin vurulduğunu ve hamile olan Nur Hassan (30) ile iki yaşındaki bebeği Rahaf'ın öldüğünü söyledi. Olayda, Hassan'ın eşi Yahya ve oğlunun da aralarında bulunduğu dört kişi de yaralandı. 

DOĞU KUDÜS'TE İNTİHAR SALDIRISI

Öte yandan, Batı Şeria'da ez-Zaim askeri kontrol noktasına bombalı saldırı düzenlendi. İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld, yaptığı yazılı açıklamada, Doğu Kudüs'ün güneyindeki Yahudi yerleşim yeri Maale Adumim yakınlarında şüpheli bir aracın durduğu ve kadın sürücünün araçtan indiğini ifade etti. Sürücünün polise yaklaştığı sırada gerçekleşen patlamada, araç şoförü Filistinli kadın ile İsrailli polisin yaralandığı belirtildi. 

Haberin Devamı

İsrail Gazzeyi vurdu: Bir anne ve iki yaşındaki çocuğu hayatını kaybetti

Hamile eşi ve 2 yaşındaki çocuğunu kaybeden Yahya Hassan, İsrail'in hava saldırılarından küçük oğluyla birlikte yaralı olarak kurtuldu. 

ABD Dişişleri Bakanı John Kerry daha önce durumdan derin bir kaygı duyduğunu açıklamıştı.  Kerry İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve Filistin lideri Mahmud Abbas ile ayrı ayrı telefon görüşmeleri yaptı.

FRANSA: ŞİDDET DÖNGÜSÜ SON BULMALI 

İsrail-Filistin gerginliğinin artması üzerine Fransa'dan da bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanı François Hollande'ın ofisinden yapılan açıklamada, "Filistin topraklarında ve Kudüs'te tırmanan şiddet son derece kaygı verici ve tehlikelidir. Durumu sakinleştirmek ve şimdiden birçok kurban yaratan bu (şiddet) döngüye son vermek için gereken her şey yapılmalı" ifadesi yer aldı.

İsrail Gazzeyi vurdu: Bir anne ve iki yaşındaki çocuğu hayatını kaybetti

Gazze Şeridi'nde, İsrail'in hava saldırıları sonucu bir anne ve iki yaşındaki çocuğu burada can verdi. Bir çocuk evin enkazında görülen buzdolabının yanında duruyor.

OLAYLARDA DOKUZ FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarıyla haftalar önce Kudüs'te başlayan şiddet dalgası, İsrail'in diğer bölgelerine de yayıldı. Batı Şeria ve Gazze sınırında protesto gösterileri patlak verirken, hafta sonu çatışmalarda dokuz Filistinli hayatını kaybetti.

Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de ekim ayının başından bu yana gerçekleştirilen İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı ise 21'e yükseldi. Reuters'ın haberine göre de son 12 günde çıkan olaylarda, 23 Filistili, dört İsrailli öldü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!