İsrail’e Gazze kredisi

Güncelleme Tarihi:

İsrail’e Gazze kredisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2010 00:00

Gazze ablukasını delmek üzere yol alırken İsrail’in kanlı bir baskın düzenlediği gemilerde bulunan eylemcilerin özel eşyalarına el konmuştu. Şimdi o eylemciler, iade edilmeyen kredi kartları ve telefonlarının İsrail’de kullanıldığını iddia ediyor.

Haberin Devamı

İSRAİL askerlerinin, Mavi Marmara gemisine 31 Mayıs’ta düzenledikleri kanlı baskın sırasında el koydukları, eylemcilere ait kredi kartları iade edilmediği gibi, kimliği belirsiz kişiler tarafından kullanılmaya başladı. The Guardian’ın haberine göre çok sayıda eylemcinin kredi kartı, internetten özellikle elektronik ürün alışverişi için kullanılıyor, cep telefonlarından konuşmalar yapılıyor.
İngiltere’nin Gloucester şehrinde yaşayan 23 yaşındaki eylemci Ebrahim Musaji, kredi kartının ilk olarak 9 Haziran’da İsrail’de bir bankamatikte kullanıldığını, ardından Hollanda’da i-Pod aksesuarları satan bir siteden önce 42, sonra 37 sterlinlik iki alışveriş yapıldığını söyledi.
1000 dolar çektiler
Amerikalı eylemci Kathy Sheetz’in kredi kartından 6 Haziran’da yine bir İsrail ATM’sinden 1000 dolar nakit avans çekildiği belirtildi. İtalyan gazeteci Manolo Luppichini’nin kredi kartından da 54 Euro çekilmiş. 80 yaşındaki Amerikalı eylemci David Schermerhorn ise el konan iPhone’undan görüşmeler yapıldığını iddia etti. İsrail Ordusu’nun elinde hâlâ, toplam değerinin 2 milyon euro’ya ulaştığı söylenen, eylemcilere ait malzemeler bulunuyor. Ayrıca çok sayıda pasaport da, henüz geri gönderilmiş değil.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!