İsrail Başbakanı Olmert prostat kanseri

Güncelleme Tarihi:

İsrail Başbakanı Olmert prostat kanseri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2007 14:03

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, prostat kanserine yakalandığını, tümörün çok erken teşhis edildiğini, hastalığının Başbakanlık görevini hiçbir şekilde etkilemeyeceğini söyledi.

Olmert(62), düzenlediği basın toplantısında, başbakanların bu konuda herhangi bir yasal yükümlülüğü bulunmamasına rağmen, "kamuoyunun gerçekleri bilme hakkı" bulunduğunu söyleyerek başladı ve durumunu öğrendikten sonra açıklama yapma kararı verdiğini ifade etti.


Olmert, Moskova ziyaretinden döndükten sonra yapılan tahlillerde prostat kanseri olduğunun anlaşıldığını, çok küçük bir tümörün belirlendiğini kaydetti. Acil tedavi ihtiyacı bulunmadığını ifade eden Olmert, kemoterapi ya da ışın tedavisi uygulanmayacağını, cerrahi müdahale yapılabileceğini söyledi. Olmert, hastalığının Başbakanlık görevini hiçbir şekilde etkilemeyeceğini, görevlerini normal şekilde sürdüreceğini belirtti.

Olmert'in doktorları da tümörün çok küçük olduğunu ve Başbakanın sağlığı için herhangi bir tehlikesi bulunmadığını belirttiler.

Olmert'in durumuyla ilgili bilgi vermesini değerlendiren Knesset'in (İsrail parlamentosu) Ulusal Dinci Parti-Ulusal Birlik İttifakı Başkanı Uri Ariel, Olmert'i medeni cesareti, dürüst ve şeffaf davranması nedeniyle övdü ve kendisine acil şifalar dileyerek, bir an önce iyileşmesi için dua ettiklerini söyledi.

Filistinli başgörüşmeci Saib Erakat da Olmert'e Filistin Kurtuluş Örgütü adına geçmiş olsun dileklerini iletti ve acil şifalar diledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!