İsrail Başbakanı da ifade verecek

Güncelleme Tarihi:

İsrail Başbakanı da ifade verecek
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 28, 2010 12:08

İsrail'de 31 Mayıs'taki kanlı filo baskınını soruşturmak için kurulan komisyon, Başbakan Benjamin Netanyahu'nun da ifadesine başvurulacağını açıkladı.

Haberin Devamı

OTURUMDAN KARELER

Dokuz Türk'ün ölümüyle sonuçlanan gemi baskınını soruÅŸturmak için kurulan Ä°srail komisyonu konuya iliÅŸkin oturumlarına bugün itibarıyla baÅŸladı.Â

Oturumun açılışında konuşan beş kişilik komisyonun başkanı emekli yüksek mahkeme yargıcı Jaakov Tirkel, soruşturma kapsamında Netanyahu ve Savunma Bakanı Ehud Barak'ın da aralarında bulunduğu üst düzey yetkililerin de ifadesine başvurulacağını söyledi.

Üyeleri Netanyahu tarafından atanan komisyonda, Tirkel dışında, İsrailli uluslararası hukuk profesörü Şabtai Rosen, İsrail Teknoloji Enstitüsü eski başkanı Amos Horev, Nobel Barış ödüllü Kuzey İrlanda eski Başbakanı Lord David Trimble ve Kanada'nın eski askeri hakimlerinden Ken Watkin bulunuyor.

İsrail, Türkiye ve Birleşmiş Milletler'in (BM) 31 Mayıs'ta meydana gelen gemi saldırısının uluslararası bir komisyon tarafından soruşturulması önerisini reddetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!