İsrail, ateşkes öncesi Lübnan'da ilerlemeye devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

İsrail, ateşkes öncesi Lübnanda ilerlemeye devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2006 21:23

İsrail'in, BM'nin Lübnan'daki çatışmaların sona erdirilmesi kararına rağmen ateşkes kararının uygulanması öncesinde genişlettiği kara harekatı çerçevesinde askerlerinin bir bölümünün Lübnan'ın güneyindeki Litani nehrine ulaştığı bildirildi.

Haberin Devamı

İsrailli komutan Tümgeneral Udi Adam, askerlerin bir bölümünün, İsrail-Lübnan sınırının yaklaşık 20-30 kilometre kuzeyindeki Litani nehrine ulaştığını söyledi.

Litani hattına ulaşılmasının Hizbullah'a önemli kayıplar verdirilmesine destek sağladığını ifade eden Tümgeneral Adam, 500-550 Hizbullah militanının öldürüldüğünü belirtti.

Bölgeden gelen haberlerde, Hizbullah örgütünün ise kayıplarının onlarca olduğunu söylediği kaydediliyor.

İsrail radyosu da hükümetin kara harekatının genişletilmesi kararının ateşkes yürürlüğe girmeden uygulanması talimatının ardından 24 saat geçmeden İsrail askerlerinin Litani nehrine ulaştığını duyurdu.

Litani nehrine ulaşan askerlerin, BM'nin ateşkes kararının uygulanması öncesi İsrail'in mümkün olduğu kadar fazla toprağı ele geçirme amacıyla harekete geçirdiği büyük askeri gücün bir parçası olduğuna dikkat çekiliyor. İsrail'in amacının bölgeyi Lübnan ordusuna ve BM gücüne teslim etmeden önce Lübnan'ın güneyinde Litani nehrine kadar kontrolü ele geçirmek olduğuna işaret ediliyor.

Haberin Devamı

İsrail Savunma Bakanlığı yetkilileri, İsrail güçlerinin 4 gün içinde İsrail-Lübnan sınırının yaklaşık 20-30 kilometre kuzeyindeki Litani Nehri'ne ulaşmayı hedeflediği belirtmişti.

İsrail Genelkurmay Başkanı Korgeneral Dan Halutz da bugün, genişletilmiş kara harekatı çerçevesinde Lübnan'daki asker sayısını üç katına çıkaracaklarını, ordunun Lübnan'daki bütün cephelerde çatıştığını ve ateşkes uygulanıncaya kadar çatışmaya devam edeceğini kaydetmişti.

ÖLEN İSRAİL ASKERLERİ

Bu arada, İsrail ordusu bugün Lübnan'ın güneyinde 7 İsrail askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

Ordu açıklamasında, Hizbullah ile savaşın başladığı 32'inci gün ve kara harekatının genişletildiği ilk gün öldürülen İsrail askeri sayısının 7, yaralı asker sayısının da yaklaşık 60 olduğu kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!