İsrail askerlerinin operasyonunda bir sivil öldü

Güncelleme Tarihi:

İsrail askerlerinin operasyonunda bir sivil öldü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2011 15:37

İsrail’in Batı Şeria’nın El Halil şehrinde bir Hamas hücresine düzenlediği operasyonda 65 yaşındaki silahsız bir Filistinli sivilin hayatını kaybettiği bildirildi. İsrail ordusu hata nedeniyle üzüntü duyduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

İsrail askerleri Filistin Yönetimi’nin bir gün önce Katar Emiri’nin müdahalesiyle serbest bıraktığı altı Hamas üyesinin yeniden tutuklamak için El Halil şehrinde bulunan bir hücre evine baskın düzenledi.  

 

Sağlık görevlileri baskında 65 yaşındaki Filistinli bir sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu. Ölen kişinin vücudunun üst kısmında birçok kurşun yarasıyla hastaneye getirildiğinde ölmüş olduğu ifade edildi.

 

Görevliler sabah erken saatlerde Ömer Kavasme adındaki kişinin evine baskın yapıldığını belirtirken Kavasme’nın eşi Sobheye kocasının baskın sırasında uyuduğunu söyledi.

 

Haberin Devamı

İsrail askerlerinin bir anda yatak odasına girdiğini anlatan kadın birkaç el silah sesi duyduğunu, içeri girdiğinde kocasını bir kan gölü içinde bulduğunu belirtti.

 

Reuters haber ajansına konuşan kadın, “Ben geldiklerinde namaz kılıyordum. Kapıyı nasıl açtıklarını bilmiyorum. Ağzımı kapattılar, kafama da silah dayadılar. Şoke oldum. Konuşmama izin vermediler. ‘Ne yaptınız?’ dedim, bana çenemi kapatmamı söylediler” dedi.

 

İsrail ordusundan yapılan açıklamada operasyon doğrulanırken Kavasme’nin ölümüyle ilgili olarak “teröristlerden birinin evindeydi” denildi. İsrail ordusunun olay nedeniyle üzüntü duyduğu belirtilen açıklamada, ayrıca Merkez Komutanı Avi Mizrahi'nin olayla ilgili soruşturma başlattığı da ifade edildi.

 

Tutuklamaların ardından yapılan açıklamada Hamas’ın Hebron’daki en üst düzey isimlerinden biri olan Veil Mahmud Said Bitar’ın tutuklananlardan biri olduğu belirtildi. Hamas militanları Eylül ayında bir silahlı saldırı olayı dolayısıyla tutuklanmıştı.

 

KAVASME'NİN EVİNDEN VE CENAZESİNDEN KARELER

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!