İsrail askerleri silahlı olduğu belirtilen bir Filistinli'yi öldürdü

Güncelleme Tarihi:

İsrail askerleri silahlı olduğu belirtilen bir Filistinliyi öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2011 15:40

İsrail askerleri, Batı Şeria'daki Filistin kentlerinden Cenin yakınlarına, üzerlerine ateş açtığını öne sürdükleri bir Filistinliyi vurarak öldürdü.

Haberin Devamı

Filistinli kaynakların adını Samudi Salim Ömer olarak açıkladıkları 24 yaşındaki Filistinlinin, Mevo Dotan Yahudi yerleşimi yakınındaki "Dotan" askeri kontrol noktasında öldürüldüğü bildirildi. Askeri kontrol noktası, Cenin'in güneybatısında yer alıyor.

Ordu radyosu, ilk soruşturma sonuçlarına göre, Filistinli gencin Kalaşnikov ile kontrol noktasına geldiğini, buradaki askerlerin üzerine ateş açtığını, bunun üzerine askerlerin de karşılık vererek, genci vurduklarını belirtti. İsrail askeri kaynakları, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Olaydan sonra, askeri kontrol noktasının çift taraflı olarak giriş-çıkışlara kapatıldığı ve çok sayıda güvenlik gücünün de kontrol noktası etrafına yığıldığı, ayrıca Cenin'in tüm girişlerinin de kapatıldığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Cenin'deki Filistin güvenlik kuvvetlerinin sorumlusu da şu ana kadar olayla ilgili bir ayrıntıya sahip olmadıklarını ifade etti.

EL HALİL'DEKİ 66 YAŞINDAKİ FİLİSTİNLİNİN ÖLDÜRÜLMESİ

Bu arada, ocak ayının ilk haftasında, El Halil'de, Filistin yönetiminin, Katar Emiri'nin talebi üzerine serbest bıraktığı 6 Hamaslıdan birini yakalamak amacıyla operasyon düzenleyen İsrail askerlerince yanlışlıkla yatağında öldürülen 66 yaşındaki Ömer Salim El Kavasme adlı Filistinli adamla ilgili soruşturma da tamamlandı.

El Kavasme'ye ateş açan askerlerden birinin orduyla ilişkisi kesildi.

İsrail Ordusu sözcülüğünce yapılan açıklamada, El Kavasme'nin ölümünden duyulan üzüntü bir kez daha yinelenirken, Merkez Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Avi Mizrahi, "Tutuklama operasyonunun ana hedefi olan üst düzey Hamas militanlarından Vael Bitar'ın eylemlerini bilen askerin, El Kavasme'nin şüpheli bir hareketi nedeniyle hayatını tehlikede görmesi üzerine ilk ateşi açtığını" belirtti.

Tümgeneral Mizrahi, ateşin İsrail Silahlı Kuvvetleri'nin çatışma kurallarına uygun olduğunu da kaydetti.

General Mizrahi'ye ayrıca, ilk askerin El Kavasme'ye ateş açtığını görüp ateş etmeye başlayan ikinci bir asker hakkında açılan soruşturmanın sonuçları da iletildi. İkinci askerin de kendisini tehdit altında gördüğünü kaydeden Mizrahi, buna karşın askerin profesyonelce davranmadığını, bu yüzden de orduyla ilişkisinin kesilmesini emrettiğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!