İsrail, 72 Türk’e giriş izni vermedi

Güncelleme Tarihi:

İsrail, 72 Türk’e giriş izni vermedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2018 00:41

İSRAİL, özel seyahat acentesiyle Kudüs’ü ziyarete giden 90 Türk’ten 72’sinin ‘vizeleri olmadığı’ iddiasıyla ülkeye girişine izin vermedi.

Haberin Devamı

Sıla Tur seyahat acentesi yetkilisi Musa Biçkioğlu, firmaları aracılığıyla Kudüs’ü ziyaret etmek amacıyla gittikleri Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’nda ‘vizeleri olmadığı iddiasıyla’ Türk vatandaşlarının ülkeye girişine izin verilmediğini belirtti. Biçkioğlu, vize olmadan Türkiye’den ayrılmalarının mümkün olmadığını belirtirken “Kudüs’e turist getiren tur firmaları için İsrail her yolcuya ayrı ayrı vize vermiyor. Konsolosluğun verdiği vize yerine geçen belge tüm yolcular için vize yerine geçiyor” dedi. İsrail Nüfus ve Göç İdaresi yetkilileri ise İsrail basınına grubun vizesinin sahte olduğunu öne sürdü.

YOLCULAR ANLATIYOR
Yolculardan 19’u önceki akşam 53’ü ise gece saatlerinde İstanbul’a ulaştı. 23 yaşındaki yüksek lisans öğrencisi Hümeyra Hacıibrahimoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pasaport noktasına girdiklerinde, pasaportlarının 1-2 dakika içerisinde kontrol bile edilmeden toplandığını, daha sonra dar bir odada aç ve susuz saatlerce bekletildiklerini söyledi. Hukuk Fakültesi öğrencisi 24 yaşındaki Ahsen Eflatun ise sorunun şirkette olmadığını aktararak, vizelerinin olduğunu belirtti. Eflatun, “Bize, ‘Vizeniz yok ve parmak izinizi, fotoğraflarınızı çekeceğiz’ dediler. Daha sonra yeşil pasaportlu olanların vizesinin olduğunu söylediler ve geri kalanının vizesinin çıkamadığını, daha doğrusu var olan vizesinin iptal olduğunu söylediler” diye konuştu.

 

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!