İsrail 17 yaşındaki Filistinli genci öldürdü

Güncelleme Tarihi:

İsrail 17 yaşındaki Filistinli genci öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2008 00:00

İsrail askerleri, Batı Şeria'daki Ramallah yakınındaki Yahudi yerleşimlerinden Beyt El civarında, 17 yaşındaki bir Filistinli'yi öldürdü.

Filistinliler gencin İsrailli arabalara taş attığını söylerken, İsrail ordusu, gencin molotof kokteyli attığını öne sürdü.

Filistinlilerce verilen bilgiye göre, Ramallah'ın Beyt El adlı Yahudi yerleşimine yakın Jalozan mülteci kampında, İsrailli araçlara taş atan bir grup gencin üzerine, bölgede bulunan İsrail askerleri tarafından ateş açıldı.

Açılan ateşte, Abdülkadir Muhammed Der Zeyd adındaki genç ölürken, Filistinli diğer iki gencin yaralandığı, ancak olay yerinden kaçtıkları belirtildi.

İsrail ordu sözcülüğünden verilen bilgide ise Filistinli gençlerin molotof kokteylleri attıkları öne sürülerek, açılan ateşte birinin öldürüldüğü, gençlerin olduğu yerde 10 molotof kokteyli daha bulunduğu ifade edildi.

Bu arada, Batı Şeria'daki Filistin kentlerinden El Halil'de 150 metre uzunluğunda bir tünel ortaya çıkarıldı. Tünelin, Gazze Şeridi'ndekine benzerleri gibi, Hamas tarafından terör saldırısı için kazılmış olabileceği ifade edilmesine karşın, herhangi bir Yahudi yerleşiminden de uzak olduğu da dile getirildi.

Tünelin, içerisinde bir kişinin rahatça ayakta durabileceği büyüklükte olduğu, Batı şeria'daki ilk kez bir tünel bulunduğu da verilen bilgiler arasında yer aldı. Henüz tamamlanmamış durumda ve içi boş olan tünelin varlığının, İsrail tarafına Filistinli güvenlik güçlerince iletildiği, tünelin bu akşam İsrail askerlerince tahrip edildiği de kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!