İspanyollar kapalı alanda sigara içemeyecek

Güncelleme Tarihi:

İspanyollar kapalı alanda sigara içemeyecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2009 21:47

İspanya Sağlık Bakanı Trinidad Jimenez, 2010 yılından itibaren kapalı alanlarda sigara içilmesinin tamamen yasaklanması için gerekli siyasi mutabakatın sağlandığını açıkladı.

İspanya'da iş yerleri, alışveriş merkezleri, resmi daireler gibi kapalı alanlarda sigara içilmesi 2006 yılında yürürlüğe giren yasayla yasaklansa da, 100 metreden küçük olan bar ve restoranlar bu yasadan muaf tutulup, karar tamamen işletmeciye bırakılmıştı.

İstatistiklere göre Avrupa'da sigara tüketiminin en fazla olduğu ülkelerden biri Yunanistan ile birlikte İspanya olurken, yapılan anketlerde İspanyol halkının yüzde 52'si sigara yasağına "az ya da hiç uyulmadığına inandığını" söylemişti.

Kapalı yerlerde sigara içilmesinin tamamen yasaklanması için son dönemlerde yapılan tartışmalar sonunda yasağın genişletilmesi konusunda siyasi partiler arasında fikir birliği olduğunu kaydeden Sağlık Bakanı Jimenez, "Siyasi olarak sağladığımız mutabakatı sosyal anlamda da sağlayacağız. Yasağı genişletip uygulamaya sokmak için kültürel olarak hazırız ve müzakerelerde son aşamadayız" şeklinde konuştu.

Mevcut durumda İspanya'da en az 40 bin lokalde sigara içmenin serbest olduğu belirtiliyor.
2010 yılında yürürlüğe girmesi beklenen yeni yasa, bar ve restoranların terasları ile puroların içilmesiyle de ünlü olan boğa güreşi arenalarını kapsamayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!