İspanya'da sokak eğlencesinde arbede: 81 yaralı

Güncelleme Tarihi:

İspanyada sokak eğlencesinde arbede: 81 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2006 16:39

İspanya'da son dönemlerde gençlerin kentin meydanlarında hafta sonları içki içerek sabahlara kadar eğlenme alışkanlığı, dün akşam olaylı geçti.

İspanya'daki Granada, Sevilla, Barcelona ve Madrid kentleri başta olmak üzere 20 farklı kentte internetten elektronik posta veya cep telefonundan mesajla organize edilen etkinliklerde çıkan olaylardan dolayı toplam 81 genç hafif şekilde yaralanırken, 70 kişinin de gözaltına alındığı açıklandı.

Olayların en çok Barcelona ve Salamanca kentlerinde çıktığı belirtildi. Geç saatlere kadar sokaklarda içki içilmesine izin verilmemesinden dolayı polisle gençler arasında gece yarısından sonra alkolün de etkisiyle kavgalar çıktığı kaydedildi.

“Botellon” adı verilen ve daha çok 16-28 yaşları arasında gençlerin kendi aralarında organize ettiği eğlencede, gençler süper marketlerden içkiler ve yiyecekler satın alıp kentin meydan veya parklarında sabahlara kadar içip eğleniyor.

Özellikle güneydeki Sevilla ve Granada gibi kentlerde bu etkinliğe belediye müsaade ederken, gençleri kontrol altına almak için Granada'da eğlenceler, konserler düzenlenerek festival haline dönüştürüldü.

Başkent Madrid'deyse sokakta içki içen gençlere 30 avroya kadar para cezası kesilmesi kararlaştırıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!