İslam ümmetini kutlarız

Güncelleme Tarihi:

İslam ümmetini kutlarız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2006 00:25

HAMAS’ın seçim zaferinin ardından İsrail ve ABD olumsuz görüş belirttiler.

İsrail: Güvenemeyiz - Başbakan Vekili Ehud Olmert, Hamas’ın rol aldığı bir Filistin yönetimine güvenemeyeceklerini söyledi. Dışişleri Bakanı Vekili Tzipi Livni ise, Avrupa’dan "terör hükümetinin tanınmamasını" istedi.

Bush: Terör listesinde - Başkan George Bush, Hamas’ı terörizmin kara listesinde tutmaya devam edeceklerini vurguladı. Bush, "Bir siyasi partinin meşru olması, barışçı bir yol izlemesine bağlıdır. Hamas barışçı değil" diye konuştu.

AB: Demokratik seçim
- Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana, Filistinlilerin demokratik şekilde ve barış içinde oy kullanmasından memnuniyet duyduğunu söyledi.

Rusya: İslamcılarla da çalışırız - Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu özel temsilcisi Aleksandır Kalugin, Filistin’deki yeni hükümetin "Büyük ihtimalle İslamcı bir hükümet olacağını, ancak Rusya’nın her şeye rağmen yeni hükümetle de işbirliği yapma niyetinde" olduğunu belirtti.

BM: Silahsızlanmalı - BM Genel Sekreteri Kofi Annan, "Demokratik süreçte yer almak isteyen her örgüt silahsızlanmalı" yorumunu yaptı.

İran: Kutlarız - Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hamid Rıza Asefi, Hamas’ın seçim zaferinin, Filistin halkının işgale karşı mücadeleyi sürdürme azmini kanıtladığını belirterek övdü. Asefi, "İran İslam Cumhuriyeti, Hamas’ı ve tüm Filistinli askerler ile İslam ümmetini kutlar" dedi.

Arap Birliği: Değişirler - Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, "Hamas iktidara geldiğinde, sokaklardakinden daha farklı hareket edecektir" diye konuştu.

Türkiye: Demokrasi aksamasın - Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, "Demokrasi bu sonucu verdi. Bundan sonraki süreç de demokratik olmalıdır" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!