İşkenceyle itiraf ettim

Güncelleme Tarihi:

İşkenceyle itiraf ettim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2008 00:00

İslam’a hakaret ettiği gerekçesiyle ocak ayında ölüm cezasına çarptırılan Afgan gazetecilik öğrencisi Seyid Pervez Kambakş, işkence gördüğü için asılsız itiraflarda bulunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

FATİH ÇEKİRGE YAZMIŞTI / MERAK ETMEYİN İDAM OLMAYACAK

Cihan-i Nev Gazetesi’nde muhabirlik yapan 24 yaşındaki Kambakş, dün başkent Kabil’de yapılan temyiz duruşmasında suçsuz olduğunu öne sürdü. Kambakş’ın iddiasına göre suçlamalar, Mezar-ı Şerif şehrindeki Belh Üniversitesi’nde görev yapan iki profesör ile bazı öğrencilerin "şahsi düşmanlığından" kaynaklandı. Kendisine avukat tutma hakkı verilmediğini, sadece üç dakika savunma yapabildiğini ve işkenceye maruz kaldığını söyleyen Kambakş, İslam’a ve Kuran’a hakaret etmediğini, Hz Muhammed’in kadın haklarını ihmal ettiğini savunan bir makale dağıtmadığını yineledi.

Müslümanım yapmam

Üç yargıç, "bir Müslüman olarak asla böyle şeyler yapmam. Bunlar tamamen yalan" diyen Kambakş’a, savunmasını hazırlaması ve avukat bulması için bir haftalık süre verdi. Dine hakaret gerekçesiyle verilen idam kararı, Batı dünyasının, Afgan medyasının ve insan hakları örgütlerinin tepkisini çekmiş, Hürriyet de Afgan gencin serbest bırakılması için bir kampanya başlatmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!