IŞİD'den Charlie Hebdo saldırganlarına övgü

Güncelleme Tarihi:

IŞİDden Charlie Hebdo saldırganlarına övgü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2015 09:49

Fransız polisinin yakalamak için geniş çaplı operasyon yürüttüğü Charlie Hebdo saldırganlarına IŞİD'den büyük övgü geldi.

Haberin Devamı

Başta Fransa olmak üzere tüm dünyayı şoke eden saldırının üzerinden tam iki gün geçti.

Fransız polisi, Kouachi kardeşleri yakalamak için ülke tarihinde görülmemiş kapsamda operasyon başlattı. Özel kuvvetler ve termal kameraların da kullanıldığı operasyondan henüz bir sonuç alınamadı.

IŞİDden Charlie Hebdo saldırganlarına övgü
3 BİN POLİS İKİ KARDEŞİN PEŞİNDE

Radikal İslamcı örgütleri izleyen SITE Inteligence'dan yapılan açıklamada ise IŞİD'in saldırganlara övgüler yağdırdığı bildirildi.

SITE'a göre, IŞİD; Twitter ve bazı forumlarda yayımladığı günlük haber bülteninde şu ifadeleri kullandı:

"Bugünkü bültenimize Fransa ise başlıyoruz. Kahraman cihatçılar 12 gazeteciyi öldürdü ve Fransız dergisi Charlie Hebdo'da çalışan diğer 10 kişiyi de yaraladı" denildi.

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Paris'teki merkezine Çarşamba sabahı düzenlenen silahlı saldırıda; ikisi polis, 10'u dergi çalışanı 12 kişi öldürülmüştü.

Haberin Devamı

IŞİDden Charlie Hebdo saldırganlarına övgü
KALEMLER SUSMAZ

EL ŞEBAB: DOĞRU DAVRANDILAR
Somali'deki El Şebab örgütü ise saldırıyla ilgili, "Milyonlarca Müslümanı mutlu ettiler. Yanlış yönlendirilen bazı insanlar ifade özgürlüğünin saldırıya uğradığını iddia etti ama konu beğil. Eylemciler doğru davrandı" açıklaması yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!