IŞİD Kobani''nin üçte birini ele geçirdi

Güncelleme Tarihi:

IŞİD Kobaninin üçte birini ele geçirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2014 12:45

Üç haftadır süren çatışmaların yoğunlaşması ve Türkiye'de yaşanan gelişmelerle birlikte Suriye'deki Kürt direnişinin sembolü haline gelen Kobani'de IŞİD militanları kentin üçte birinden fazlasını ele geçirmiş durumda. Türkiye tarafından çekilen fotoğraflarda ise daha önceki iki IŞİD bayrağının dışında bir bayrak daha görüldü.

Haberin Devamı

Uluslararası haber ajansları, bölgedeki kaynaklara dayanarak IŞİD'in Kobani'nin hala küçük bir kesimini kontrol altında tuttuğunu ancak ciddi bir ilerleme kaydettiğini bildirdi.

Reuters ajansı, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi yetkilisi Rami Abdülrahman'ın ifadelerine dayanarak IŞİD'in Kobani'nin üçte birinden fazlasını ele geçirdiğini söyledi. Ajansın haberine göre IŞİD son durumda kentin doğu kesiminin tamamı, kuzeydoğunun küçük bir bölümü ve güneydoğusunun bir bölümünü ele geçirmiş durumda.

Ajans, Kobani'deki Kürt güçlerin başındaki İsmet el Şeyh'in ise IŞİD savaşçılarının Kobani'nin doğusunda, kentin dörtte biri kadarlık bir kesimi ele geçirdikleri ve sokak çatışmalarının devam ettiği şeklindeki ifadelerine de yer verdi.

IŞİD Kobaninin üçte birini ele geçirdi

Haberin Devamı

Öte yandan bölgedeki muhabirler, şehrin batı kesiminden büyük bir patlama sesi geldiğini ve dumanların Türkiye'den de görülebildiğini bildirdi.

IŞİD Kobaninin üçte birini ele geçirdi


KOBANİ NEDEN BU KADAR ÖNEMLİ



IŞİD Kobaninin üçte birini ele geçirdi
KOBANİ’DE IŞİD BAYRAĞI



Üç haftadır IŞİD kuşatması altında olan Kobani'de yaşanan çatışma, son günlerde sokak çatışmalarına dönüştü. Geçtiğimiz pazartesi günü IŞİD'in kentin yüksek noktalarına bayrak diktiği gözlemlenirken, dün de IŞİD'in geri çekildiği ancak bu geri çekilmenin ardında daha güçlü bir saldırı hazırlığı yattığı yorumları yapılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!