IŞİD 21 Mısırlıyı öldürü, ülkede 7 gün yas ilan edildi

Güncelleme Tarihi:

IŞİD 21 Mısırlıyı öldürü, ülkede 7 gün yas ilan edildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2015 08:04

Terör örgütü IŞİD'in Libya'da kaçırdığı 21 Mısırlı Kıpti'yi öldürmesi üzerine Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin ülkede yedi gün yas ilan ettiği bildirildi.

Haberin Devamı

IŞİD'e yakın bir internet sitesinde dün akşam yayınlanan birkaç dakikalık video görüntüsünde, siyah elbiseli militanların önlerinde turuncu renkli elbise giyen 21 Mısırlıyla sahile geldiği görülüyor.

Haberin Devamı

Tek sıra halinde dizilen grubun ortasında diğerlerinden farklı giyinen bir kişi çıkıp İngilizce, konuşma yapıyor. Videoda Mısırlıların öldürüldüğü yer olarak Libya'nın başkenti Trablus kenti sahili gösteriliyor.

Öte yandan Mısır Ortodoks Kilisesi Sözcüsü Poules Halim, Mısır Eş-Şarku'l Avsat haber ajansına yaptığı açıklamada, video görüntüsünde boğazı kesilen kişilerin Libya'da kaçırılan 21 Mısırlı Kıpti olduğunu doğruladı.

IŞİD'in yayın organlarından internette yayın yapan "Dabiq" isimli derginin 7. sayısında, IŞİD'in Libya'daki militanlarının bu ay içinde 21 Mısırlı Kıpti'yi kaçırdığı ileri sürülmüş ve kaçırılan Kıptilere ait olduğu öne sürülen bazı fotoğraflar yayınlanmıştı.

7 GÜN YAS İLAN EDİLDİ
Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Sisi'nin, IŞİD'in Libya'da öldürdüğü 21 Mısırlı için ülkede yedi gün süreyle yas ilan ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Sisi'nin, "vahşi terörün kurbanı olan Mısırlılar için taziye mesajı yayınladığı, tüm halka taziyelerini sunduğu" ifade edilen açıklamada, Cumhurbaşkanının, Milli Savunma Konseyi'ni acil toplantıya çağırdığı kaydedildi.

LİBYA’YA ASKERİ MÜDAHALE İHTİMALİ
IŞİD'in Libya'da 21 Mısırlıyı öldürmesinin bu ülkeye askeri müdahale ihtimalini güçlendirdiği bildirildi

Terör örgütü IŞİD'in, Libya'da 21 Mısırlıyı öldürmesinin ardından, bu ülkeye askeri müdahale seçeneği tartışılmaya başlandı.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi'nin, Ulusal Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırması, Libya'ya askeri müdahalenin meşru zemininin oluşmaya başladığını gündeme getirdi.

Haberin Devamı

Libya gündemi, televizyon kanallarında uzmanlar tarafından tartışılan birinci konu oldu.

Araştırmacı yazar Mustafa Zahran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Libya'ya askeri müdahaleden en karlı çıkacak kişinin bu ülkedeki darbeci general Hafter olduğunu söyledi.

Böylece Libya'daki halk devriminin de sonuna gelindiğini savunan Zahran, Trablus yönetiminin de IŞİD'le aynı kefeye konulup darbeye karşı oluşturulan Fecir Hareketi'nin tüm dünya tarafından düşman kabul edileceğini vurguladı.

Zahran, IŞİD'e yönelik Uluslararası İttifak'ın kara harekatının, beklendiği üzere Suriye ve Irak'tan değil Libya üzerinden başlayacağını iddia etti. Zahran, bu askeri müdahalede başı çekecek ülkenin Mısır olacağını, buna Cezayir'in de katılma ihtimalinin güçlü olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Bu olaylarla Libya'nın darbeci generali Hafter'e uluslararası yardımların yağacağını ifade eden Zahran, bunun, Tobruk hükümetinin ülkenin tek meşru temsilcisi olarak kabul edilmesine yol açacağını dile getirdi. Zahran, IŞİD'e karşı Uluslararası İttifak'a, pilotu öldürülen Ürdün'ün ardından, 21 vatandaşı katledilen Mısır'ın da dahil edildiğini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!