İrlanda Başbakanı Cowen partisinden istifa etti

Güncelleme Tarihi:

İrlanda Başbakanı Cowen partisinden istifa etti
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 22, 2011 16:53

İrlanda Başbakanı Brian Cowen, lideri olduğu iktidar partisi "Fianna Fail"den istifa ettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

"Parti içi bir meseleyi çözmek" amacıyla böyle bir karar aldığını söyleyen Cowen, 11 Mart'taki erken genel seçimlere kadar başbakanlık görevini sürdürecek.

Kararını açıklamadan önce koalisyonun küçük ortağı YeÅŸiller Partisi’nin lideri John Gormley ile görüştüğünü belirten Cowen, parti liderliÄŸinden ayrılmasının hükümet çalışmalarını etkilemeyeceÄŸine iÅŸaret etti.Â

Parti için yeni lider seçiminin önümüzdeki hafta yapılacağını belirten Başbakan Cowen, İşçi Partisi'nin gündeme getirdiği güvensizlik önergesine de değinerek, hükümetin bu süreçten güven tazeleyerek çıkacağına inandığını söyledi.

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumdan sorumlu tutulan Başbakan Cowen'a yönelik istifa çağrılarına, son dönemde Fianna Fail'den bazı bakan ve milletvekilleri de katılmıştı.

Haberin Devamı

Parti içinde liderliğini oylamaya sunan ve partililerin çoğundan destek alan Başbakan Cowen, Yeşiller Partisi'nin, geçen hafta istifa eden 6 bakanın yerine yeni isimler atanmasına karşı çıkması üzerine, boş kalan bakanlıkları görevdeki diğer bakanlara devretmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!