‘Irkçı liderin faturasını neden halk ödesin?’

Güncelleme Tarihi:

‘Irkçı liderin faturasını neden halk ödesin’
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 10:23

Belçika Federal Meclisi Milletvekili Veli Yüksel, Hollanda’daki aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders’ın Belçika’ya ziyareti sırasında çok sayıda polisle korunmasını eleştirdi.

Haberin Devamı

‘Irkçı liderin faturasını neden halk ödesin’
VELİ Yüksel, Wilders’ın 17 Mart’ta Belçika’nın Gent şehrini ziyareti sırasında alınan güvenlik önlemlerini abartılı bulduğunu söyledi. Gent Belediye Başkanı Daniel Termont’ın Wilders’ı korumak için 57 polis görevlendirdiğini belirten Yüksel, “Nasıl olur da bir milletvekili konumundaki ırkçı Wilders’ın özel amaçlı bu ziyaretine o kadar polis görevlendirilebilir? Bu polis sevkıyatının 14 bin euroluk faturasını neden Gent halkı ödemek zorunda bırakılıyor?” dedi. Wilders için uygulanan güvenlik tedbirlerinin aşırı olduğuna dikkati çeken Yüksel, söz konusu maliyeti Wilders’ın veya Hollanda hükümetinin üstlenmesi gerektiğini ifade etti.

Haberin Devamı

MECLİSTEKİ İKİNCİ PARTİNİN LİDERİ

Hollanda’da 15 Mart’ta yapılan seçimleri, 33 milletvekili çıkaran Başbakan Mark Rutte’nin liderliğindeki Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD) kazanmıştı. Aşırı sağcı Geert Wilders’ın liderliğindeki Özgürlük Partisi (PVV) ise toplam 150 sandalyeli mecliste 20 milletvekilliği elde ederek ikinci parti olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!