İranlı muhalifler Irak'tan çıkmak istemiyor

Güncelleme Tarihi:

İranlı muhalifler Iraktan çıkmak istemiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2009 17:44

İranlı rejim aleyhtarları, Irak'ta yıllardır kaldıkları Eşref kampını terk etmeye yanaşmıyor.

Kampta devriye gezen Irak polisinin muhaliflerin kampı terk etmesi için hoparlörle yaptığı uyarılara aldırmayan muhalifler, 24 yıldır yaşadıkları kamptan ayrılmayacaklarını bildirdi.

Halkın Mücahitleri grubunun üyesi Mehdi Ferahi, AFP muhabirine "Bizi buradan zorla sürmeye kalkarlarsa 28 temmuzdaki gibi olay çıkar" dedi.

Ferahi, Irak hükümetinin bu tavrının, uluslararası hukuka aykırı olduğunu söyledi. Irak emniyet kuvvetleri kampın ortasına karakol kurmak isteyince temmuz sonunda çıkan olaylarda 11 kişi ölmüş, 500 kişi yaralanmıştı.

AFP muhabiri, kampın çevresine çok sayıda polisin konuşlandığını, sokakların boş olduğunu bildirdi. Irak hükümeti, kampı kapamaya ve sakinlerini daha güvenli yerlere nakletmeye kararlı olduğunu açıklamıştı.

Iraklı bir subay, muhaliflerin kampı terk etmeye yanaşmaması halinde sorunun barışçı yoldan çözümünü arayacaklarını belirtti.

1980'lerde Bağdat'ın 80 km kuzeyinde inşa edilen Eşref kampında İran rejimine muhalif 3500 kişi kalıyor. Kamp, eski lider Saddam Hüseyin tarafından İranlı muhaliflere açılmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!