İranlı kadınlar Hatemi hayranı

Güncelleme Tarihi:

İranlı kadınlar Hatemi hayranı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

İran'da genç kızlar sadece Leonardo DiCaprio'yu değil, İran Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi'yi de çok beğeniyor. Gençler arasında Hatemi'nin resmini cüzdanında taşıyanlar bile var.

Din adamlığından devlet başkanlığına yükselen Hatemi'nin çekiciliği konumundan, titiz giyimi ve aydınlık yüzünden geliyor. Geçtiğimiz günlerde bir kitap fuarında Hatemi'yle yanyana gelen 17 yaşındaki Meryem Omi, ‘Kendimi büyük bir çekim gücünün içinde hissettim’ dedi.

20 yaşındaki üniversite öğrencisi ise ‘Onu çok seviyorum. O kadar aydınlık, temiz ve çekici ki...’ diye konuşuyor. Sarah Taqani isimli bir öğrenci ise, ‘Sade öpmek istiyorum, tıpkı bir baba gibi’ diye hislerini dile getiriyor. Ancak Hatemi sadece kadınların değil erkeklerin de hayranlığını kazanmış durumda. Gençler arasında Hatemi'nin resmini cüzdanında taşıyanlar bile var. 1997 yılının Mayıs ayında yapılan seçimlerde gençlerin ve kadınların desteği 53 yaşındaki Hatemi'nin cumhurbaşkanlığına seçilmesinde önemli rol oynamıştı.

PIRIL PIRIL AYAKKABILAR

Hatemi, hem görünüşü hem de ılımlı fikirleriyle İranlı diğer siyasetçilerden ayrılıyor. Düzgünce taranmış gri sakalı, jilet gibi ütülenmiş cübbesi ve pırıl pırıl parlayan ayakkabılarıyla Hatemi, kamuoyu nezdinde puan topluyor. Hatemi'nin baldızı Zahra Eshraqi, Hatemi'nin çok titiz olduğunu, televizyoncular yakasına mikrofon yerleştirirken görevlileri cübbesini kırıştırmamaları konusunda uyardığını söylüyor.

& yıl Ulusal Kütüphane Başkanlığı yapan Hatemi İslam'ın farklı yorumları ve şeriatın gelenekler ve bireysel özgürlüklerle uzlaştırılması konusunda araştırmalar yapmış. ‘Akım Korkusu’ isimli kitabında şeriatı kendi yaşadıkları döneme adapte etmek isteyen reform yanlısı Şii liderlerin girişimlerini inceleyen Hatemi ‘Kent dünyasından dünya kentine’ isimli kitabında Batı tarzı siyasi düşünceyi irdeliyor.

Üniversite öğrencisi Taqani, ‘Yurtdışına çıktığında nasıl konuşacağını biliyor. Biz de onunla gururlanıyoruz’ diyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!