İran'ın Press TV'si yayında

Güncelleme Tarihi:

İranın Press TVsi yayında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2007 10:42

İran devlet televizyonunun, uydudan 24 saat İngilizce yayın yapacak haber kanalı yayın hayatına başladı.

Press Tv'nin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, açılışta yaptığı konuşmada, Batı medyasının “büyük güçlerin emellerine alet olduğunu ve dünyayı kandırdığını” söyledi.

Batı medyasının otoriter güçlere hizmet ettiğini ifade eden Ahmedinejad, “İran medyasının farklı olduğunu, adalete ve insan haklarına dayandığını, aynı zamanda mazlumların savunucusu olduğunu” öne sürdü.
Ahmedinejad, yeni yayına başlayan Press Tv'nin, haberleri anında doğru olarak vereceğini ve “büyük güçlerin gizli faaliyetlerini ortaya çıkaracağını” söyledi.

CNN ve BBC World gibi kanallarla rekabet için kurulduğu ifade edilen Press Tv, “ABD ve Batı medyalarında yayımlanan olumsuz haberlere karşılık, doğru haber verme” iddiasıyla yayına başladı.
Amerika, Asya ve Avrupa kıtalarına uydudan 24 saat İngilizce yayın yapacak olan kanalda her yarım saatte bir haber sunulacak.

Press Tv'nin yayın akışında, canlı siyasi programlar, belgesel ve geleneksel İran müziği programları da yer alacak.
Kanalın, İstanbul, Washington, New York, Londra, Beyrut, Şam, Bağdat ve Kahire gibi 26 merkezde muhabiri bulunduğu belirtiliyor.

İran devlet televizyonunun ülke içine yayın yapan 8, uydudan yayın yapan 4 uluslararası kanalı ve yine uydudan Arapça yayın yapan El Alem kanalı bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!