Tahran’dan yaptırımlara karşı yasa

Güncelleme Tarihi:

Tahran’dan yaptırımlara karşı yasa
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2017 14:19

İRAN’da meclis, dün erken saatlerde ABD’nin yaptırımlarına yanıt olarak füze programı ve İran Devrim Muhafızları’nın dış operasyonları için 520 milyon dolarlık (1.8 milyar TL) bir kaynağın ayrılması ile ilgili yasa tasarısını onayladı.

Haberin Devamı

Fransız haber ajansı AFP meclis kararının, Tahran ile Washington arasında son dönemde artan gerilimi izlediğini bildirdi. 244 milletvekilinden 240’ı tasarıya lehte oy verdi. İran Meclis Başkanı Ali Larijani tasarının kabulü sonrasında yaptığı açıklamada, “Amerikalılar bunun bizim ilk hareketimiz olduğunu bilmeli” derken, oylama sonrası vekiller, “Amerika’ya ölüm” diye slogan attı.  

ÖZEL KUDÜS GÜCÜ

Kabul edilen tasarıya göre 260 milyon dolar füze geliştirme programına, 260 milyon dolar ise İran Devrim Muhafızları’nın dış operasyonlarından sorumlu Özel Kudüs Gücü için ayrılacak. İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Araghchi, meclisten geçen tasarının İran hükümetinin tam desteğine sahip olduğunu kaydetti. Araghchi, “Tasarı özellikle çok akıllıca. Çünkü nükleer anlaşmayı ihlal etmiyor ve diğer tarafın mazeret üretmesine izin vermiyor. İran, ABD’nin düşmanca tutumlarına karşı potansiyel ve gerçek seçenekleriyle övünüyor” diye de ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!