Ä°ran'da ÖÄŸrenci Günü'nde olaylar

Güncelleme Tarihi:

İranda Öğrenci Gününde olaylar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2009 11:53

Tahran'da üniversite öğrecileri, Öğrenci Günü kapsamındaki yürüyüşlerine başlarken,.polis ile muhalefet yandaşları arasında çatışma çıktı:

Haberin Devamı

EYLEMLERDEN FOTOÄžRAFLAR

 

Fars Haber Ajansı, Tahran Üniversitesi öğrencilerinin, Öğrenci Günü kapsamındaki yürüyüşünün başladığını duyurdu.

Fen Fakültesi önünden baÅŸlayan yürüyüşe 2 binden fazla öğrencinin katıldığı ve üniversitenin ana kampüsüne doÄŸru hareket edildiÄŸi belirtildi.       Â

Tahran Üniversitesi bünyesindeki öğrenci birliklerinin düzenlediği yürüyüşte çeşitli sloganlar atıldığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Çevik kuvvet polisleri, daha önce de muhalefet destekli öğrenci gösterilerini engellemek için Tahran Üniversitesini kuşattı.

İran'da öğrencilerin Şah rejimi döneminde 1953 yılında ABD aleyhinde yaptıkları gösterinin bastırılması sırasında hayatını kaybeden üç öğrenci anısına her yıl törenler düzenleniyor.

ÇATIŞMA

Öte yandan İran polisi, muhalif lider Mir Hüseyin Musevi'nin öğrenci günü dolayısıyla gösteri düzenleyen yandaşlarına müdahale etti.

Görgü tanıkları, Vali-ye Asr Meydanı'ndaki göstericilere karşı göz yaşartıcı gaz kullanan polisin göstericilerle çatışmaya girdiğini söylediler.

 

Bir başka tanık da polisin Firdevs Meydanı'nda hükümet karşıtı sloganlar atan göstericilere coplarla müdahale ettiğini söylemişti.

 

Reformcuların internet sitesi, polisin Musevi'nin iki kadın yandaşını gözaltına aldığını duyurdu.

 

Musevi'yi simgeleyen yeşil bandajlı iki kadının Tahran Üniversitesinin önünde gözaltına alındığı kaydedildi.

 

Muhalif liderin yandaşlarının birbirleriyle haberleşmesini engellemek için de cep telefonu şebekelerinin kapatıldığı bildirildi.

 

İnternet sitesindeki haberde, Tahran'ın merkezinde ve Tahran Üniversitesi yakınında telefonların çalışmadığı ifade edildi.

 

İran'da muhalifler "Öğrenci Günü"nde gösteri düzenlenmesi çağrısı yapmış, Tahran Emniyet Müdürlüğü, başkentte belirlenen yerlerin dışında toplantı ve gösteri düzenleyenlere karşı yasaların öngördüğü şekilde müdahalede bulunulacağını açıklamıştı.

Haberin Devamı

İranda Öğrenci Gününde olaylar
Â


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!