İran'da gazeteciye 9 yıl hapis cezası

Güncelleme Tarihi:

İranda gazeteciye 9 yıl hapis cezası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2009 11:25

İran'da geçen ay yasaklanan Sermaye gazetesinin editörü Said Leylaz'ın 9 yıl hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Leylaz'ın avukatı Mahmud Alizade Tabatabai, yarı resmi Fars ajansına yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'a yönelik eleştirileriyle tanınan müvekkilinin yasa dışı toplantılara katılma ve gizli bilgileri bulundurma suçlarından ceza aldığını söyledi.

Tabatai, cezanın kendisine sözlü olarak bildirildiğini, resmi belge geldiğinde temyize başvurmak için 20 günleri olacağını ifade etti.

Bu arada Tagher internet sitesi, haziran ayındaki cumhurbaşkanlığı yarışında yenilgiye uğrayan Mehdi Kerrubi'nin danışmanı gazeteci Hengame Şehidi'nin de 6 yıl 3 ay hapis cezası aldığını duyurdu.

Şehidi'nin ulusal güvenliğe karşı eylemde bulunma, kamu düzenini bozma, sokak isyanları düzenleme ve bunlara öncülük etme ve "devrim karşıtı" İngiliz yayın kuruluşu BBC ile mülakat yapma "suçlarından" yargılandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Muhalif internet siteleri, cumhurbaşkanı seçiminde yenilgiye uğrayan diğer aday Mir Hüseyin Musevi'nin kayınbiraderi Şahpur Kazımi'nin de bir yıl hapisle cezalandırıldığını duyurdu.

İran, haziran ayındaki seçimden sonra çıkan olaylarla ilgili olarak tutuklandıktan sonra yargılanan kişilerden 5'ini idam cezasına çarptırmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!