İran'da bayramda 2 binden fazla mahkum affedildi

Güncelleme Tarihi:

İranda bayramda 2 binden fazla mahkum affedildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2007 13:27

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Ramazan Bayramı dolayısıyla iki binden fazla mahkumu affetti.

Haberin Devamı

İran'da bugün başlayan Ramazan Bayramı dolayısıyla bir gün tatil ilan edilirken, Ayetullah Hamaney, Yargı Erki Başkanı Ayetullah Haşimi Şahrudi'ye bir mektup göndererek, çeşitli suçlardan cezaevinde bulunan 2 bin 37 mahkumun serbest bırakılmasını istedi.

Hameney, başkent Tahran'ın en büyük camisi Musalla'da bayram namazını kıldırdı. Buradaki bayram namazına Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Uzmanlar Meclisi ve Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Başkanı Ekber Haşimi Rafsancani ile bütün üst düzey yetkililer de katıldı.

FİLİSTİN MESELESİ

Ayetullah Hamaney, bayram namazı hutbesinde Filistin meselesine değindi ve “Sömürgeci ülkelerin hedefi, günün birinde dünyada Filistin diye bir ülke bulunduğunu unutturmaktı, ama bunu başaramadılar” dedi.

Siyonistlerin (İsrail) Filistin direnişini ve direnişin nedenlerini yok etmek istediğini söyleyen Hamaney, Filistin halkının direnişe ve mücadeleye devam ettiğini belirtti.

Haberin Devamı

İsrail'in Filistin halkını “tecrit etmek” istediğini ifade eden Hamaney, “Dünyanın hiçbir noktasıyla irtibatı olmayan münzevi bir ülkenin, Allah'a ümidinden başkaca ümitleri de olmalı. Kudüs Gününde atılan sloganlar ve dünya Müslümanlarının desteği, Filistin'e moral ve direniş için cesaret vermiştir” diye konuştu.

Ayetullah Hamaney, zaman zaman “ABD'ye ölüm” ve “İsrail' ölüm” gibi sloganlarla kesilen konuşmasında, “İran, mukaddes Filistin davasını savunmada en ön safta olduğunu Kudüs Gününde göstermiştir” ifadesini kullandı.

ABD'nin Filistin konusunda düzenleyeceği konferansa karşı çıkan ve Müslüman ülkeleri konferansı boykot etmeye çağıran Hamaney, şunları kaydetti:

“Gerçekte bu girişim bir aldatmacadır. Bu, ABD'nin siyonist rejimi kurtarma girişimidir. ABD, Hizbullah'tan Lübnan savaşında ağzına tokat yiyen ve Hamas duvarıyla karşılaşan siyonistlerin itibarını kurtarmak istiyor.

Filistin'deki grupları birbirine düşman etmek istiyorlar. Kardeşlerim, birbirinize düşmeyin. Düşman sizin evinizde, sizin aranızda ihtilaf çıkarıyor. Filistin'i Filistin halkı kurtaracak, ancak İslam ülkeleri de buna destek vermeli.”

“YÜREĞİMİZ KAN AĞLIYOR”

İslam dünyasının diğer önemli bir meselesinin de Irak olduğunu belirten Hamaney, bu ülkedeki güvensizlik ve terör olaylarına işaret ederek, “Bugün Irak için yüreğimiz kan ağlıyor” dedi.

Haberin Devamı

“İşgalciler Irak halkının dünyasını kararttı” diyen Hamaney, Irak'taki terör olaylarından işgalcilerin sorumlu tuttu. Ayetullah Hamaney, “Irak'ta yaşanan siyasi ve ekonomik facianın asıl sorumlusu ABD ve müttefikleridir” diye konuştu.

Konuşmasında israfa da değinen Hamaney, su, ekmek ve çeşitli ihtiyaç maddelerinin yanı sıra benzinin de israf edildiğini belirtti. Hamaney, “Petrol zengini bir ülkeyiz, ama her yıl benzin için milyarlarca para ödüyoruz. Bu, şaşılacak bir durum değil mi?” ifadesini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!