İran'a "ilk" kadın cumhurbaşkanı adayı

Güncelleme Tarihi:

İrana ilk kadın cumhurbaşkanı adayı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2000 00:00

Reformcu Cumhurbaşkanı Hatemi'yle dünyanın dikkatlerini üzerine çeken İran, ülke tarihinde bir ilke daha imza atacak. İran İslam Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir kadın cumhurbaşkanlığına aday olacak.
Haberin Devamı

İran'da konservatif tarafıyla tanınan kadın bürokrat Farah Khosravi, gelecek yıl yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İran Cumhurbaşkanlığına adaylığını koyacağını açıkladı.

İran İslam Cumhuruyeti, tarihinde bugüne kadar hiç kadın cumhurbaşkanı adayı görmemişti. Khosravi, 2001 yılındaki seçimlerde galip gelirse, ülkenin ilk kadın cumhurbaşkanı olarak İran İslam Cumhuriyeti'nin tarihine geçecek.

İran'ın son cumhurbaşkanı olan Muhammed Hatemi 1987'de cumhurbaşkanı seçildiğinden bu yana yaptığı reformlarla dikkatleri çekiyor. Adı "reformcu cumhurbaşkanı"na çıkan Hatemi, sık sık yaptığı reformları savunan açıklamalarda bulunuyor.

Hatemi, son yaptığı açıklamada, "Bir İslam Cumhuriyeti olarak ulaşılabilecek son noktaya reformlarımla ulaşacağız, kimse beni bugüne kadar gittiğim yoldan döndüremez. Amaçlara ulaşmak, gittiğin yoldan şaşmamayı gerektirir" demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!