İran-Suud savaşı mı? İran S.Arabistan'a ateş püskürdü: İntikamı alınaca

Güncelleme Tarihi:

İran-Suud savaşı mı İran S.Arabistana ateş püskürdü: İntikamı alınaca
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 07:02

Katar’a ablukayla başlayan Körfez krizi İran’a sıçradı. Tahran’ı ilk kez hedef alan DEAŞ, Humeyni türbesi ile İran Meclisi’ne saldırdı. Devrim Muhafızları, 12 kişinin öldüğü saldırıdan Suudi Arabistan’ı sorumlu tuttu, “İntikam alacağız” dedi. Bölgede tansiyon iyice yükseldi

Haberin Devamı

 


Terör örgütü DEAŞ, İran’ı ilk kez hedef aldı. Dün sabah saatlerinde bir grup terörist Tahran’ı kana buladı. İran İslam Devrimi’nin lideri Ayetullah Humeyni’nin türbesine saat 10.30 sularında saldıran bir kadın canlı bomba, türbenin yakınında kendini patlatırken aynı yerde bulunan diğer terörist ise İran güvenlik güçleriyle bir süre çatıştıktan sonra etkisiz hale getirildi. Teröristin çatışma sırasında siyanür zehri içerek intihar ettiği de iddia edildi. Humeyni türbesine saldırı sonrası ikinci hedef Tahran’daki İran Meclisi oldu.
KADIN KILIĞINDA MECLİS'E GİRDİLER

Kadın kılığına giren dört kişilik terörist grup, milletvekilleriyle görüşmeye gelenlerin kullandığı kapıdan geçerek parlamento binasına girdi. İçeri girdikten sonra çevreye ateş ederek ilerleyen teröristler, Meclis binasının üst katlarına çıktı. Bu sırada, üzerinde intihar yeleği bulunan bir terörist, İran polisince bina içinde kıstırıldı. Canlı bomba etkisiz hale getirilmek üzereyken kendini patlattı. Kalan 3 kişi ise Meclis’in dördüncü katına kadar ulaşarak ellerinde uzun namlulu silahlarla pencereye çıktı ve sokaktan geçen kişilerin üzerine ateş açtı.

REHİN ALIP ÇATIŞTILAR

Haberin Devamı

Tahran’a hareketli anlar yaşatan eşzamanlı saldırılarla birlikte Meclis binası, İran özel kuvvet personelince kuşatıldı. Pencereden çevreye ateş eden teröristler, burada bir grup çalışanı da rehin alarak kendilerini bir odaya kapattı. Teröristler yapılan operasyonla etkisiz hale getirildi. Kentte büyük paniğe yol açan saldırıların bilançosu saatler sonra netleşti. Humeyni türbesi ile İran Meclisi’nde toplamda 12 kişi öldü, 42 kişi de yaralandı. Yaralılar Tahran’ın çeşitli hastanelerinde tedavi altına alındı.

İran-Suud savaşı mı İran S.Arabistana ateş püskürdü: İntikamı alınaca


ÜSTLENME GECİKMEDİ

Tahran’daki saldırıları terör örgütü DEAŞ üstlendi. DEAŞ’a ait olduğu bilinen sosyal medya hesabında, “Tahran’ın merkezindeki Meclis ve Humeyni Türbesi saldırısını İslam devleti savaşçıları yaptı” ifadesi kullanıldı. İran’da geçtiğimiz günlerde yapılan seçimler sonucu ‘ılımlı aday’ Hasan Ruhani, ikinci kez cumhurbaşkanı seçilmişti. Ruhani seçimlerde Devrim Muhafızlarının desteklediği adayları geride bırakmıştı.
İRAN: İNTİKAMI ALINACAK

Haberin Devamı

İran Devrim Muhafızları, “Tahran’da bugün olanlar için intikam alacağız. Saldırının arkasında Suudi Arabistan vardır” açıklamasında bulundu. Açıklamada, “Bu terörist saldırı, terörizmi destekleyen ABD Başkanı ve Suudi liderlerin görüşmesinden sadece bir hafta sonra meydana geldi. DEAŞ’ın bu saldırıyı üstlendiği gerçeği, onların da bu saldırıya katıldığını ispatlıyor” ifadesi yer aldı. Tümgeneral General Hüseyin Salami, Tahran saldırısıyla ilgili terörist ve destekçilerinden intikam alınacağını söyledi. İran Cumhurbaşkanı Ruhani ise terörizmle mücadelenin süreceği ve düşmanları daha fazla birlik olarak ezeceklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!