İran: Nükleer fizikçimizi ABD kaçırdı

Güncelleme Tarihi:

İran: Nükleer fizikçimizi ABD kaçırdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2009 00:00

İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki, Suudi Arabistan’a umreye gittiği sırada kaybolan İranlı nükleer fizik uzmanı Şahram Amiri’nin Amerikalılar tarafından kaçırıldığını iddia etti.

MUTTEKİ, devlet televizyonu tarafından canlı yayınlanan basın toplantısında, “Amiri’nin kaçırılmasında Amerikalıların rolü bulunduğunu gösteren kanıtlara sahibiz. Onu Amerikalılar kaçırdı” dedi.

Olayda Suudi Arabistan’ın da sorumluluğu olduğuna işaret eden Mutteki, “Amerikan hükümetinin İranlı bilim adamını bize geri vermesini bekliyoruz. Aksi halde yasal olarak girişimlerde bulunma hakkımız doğar” diye konuştu. Amiri’nin Suudiler tarafından ABD’ye teslim edildiğini savunan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest ise vatandaşlarının bir nükleer fizikçi olduğunu ilk kez kamuya açıkladı.

Kamuda görev aldı mı

İran’da bir gazeteye konuşan Amiri’nin karısı ise kocasının Tahran’daki Malik Ejder Teknoloji Üniversitesi’nde araştırmacı olduğunu ve kamuda görev almadığını belirtti. Bazı Arap gazeteleri, 31 Mayıs’ta umreye gidişinden 3 gün sonra Medine’de kaybolan Amiri’nin, Kum şehrindeki yeni nükleer tesisin kuruluşunda çalıştığını yazmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!