İran, Irak'la arasındaki sınır kapısını kapattı

Güncelleme Tarihi:

İran, Irakla arasındaki sınır kapısını kapattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2018 20:42

İran, göstericiler tarafından Basra’daki Başkonsolosluğunun yakılmasının ardından Irak'la arasındaki Şelamçe Sınır Kapısı'nı kapattı.

Haberin Devamı

Irak’ın güneyindeki petrol zengini Basra kentindeki gösteriler nedeniyle dün sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Basra Operasyonlar Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada yasağın ne zaman kalkacağına dair bilgi verilmedi.

Kentte kamu hizmeti yoksunluğu, işsizlik ve yolsuzluklara karşı süren gösteriler sırasında İran Başkonsolosluğu’nun da aralarında bulunduğu birçok bina ateşe verildi. Bu gelişmenin ardından Tahran yönetimi Irak’la arasındaki Şelamçe Sınır Kapısı’nı kapadı. Irak hükümeti de petrol zengini kentte devam eden protestolar nedeniyle kentteki Umm Kasr Limanı’nı kapattı.

Gösterilciler, Başbakan Haydar el-İbadi’nin üyesi olduğu Irak İslami Dava Partisi binasını da ateşe verdi.

8 Temmuz’dan bu yana devam eden olayları bastırmak için güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu şu ana kadar 20’den fazla gösterici hayatını kaybederken yüzlerce kişi yaralandı.

Basralılar, gösteriler sırasında valilik ve belediye binaları, devlet televizyonu ile Şii parti ve milis güçlerine ait binaları basarak ateşe vermişti.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!