İran halkı da cesur olsun

Güncelleme Tarihi:

İran halkı da cesur olsun
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2011 00:00

ABD Başkanı Barack Obama, “İran halkının daha fazla özgürlük ve daha temsili bir yönetim özlemini ifade konusunda cesur olmasını” umduklarını söyledi.Obama dün Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında Ortadoğu’daki gelişmeleri de değerlendirdi.

Haberin Devamı

“Dost düşman bilmeli ki dünya değişiyor” diyen ABD Başkanı Obama şöyle konuştu: “Ortadoğu’da genç ve enerjik bir nesil var ve daha fazla fırsat arıyor. Bu ülkeleri yönetiyorsanız değişimin önünde durmamalısınız. İran rejimi Mısır’da olanları kutluyor gibi davrandı ancak aslında içeride kendilerini barışçı biçimde ifade eden insanları döverek tam tersi icraat gösterdi. Artık zorla iktidarınızı devam ettiremezsiniz. Mutlaka belli bir oranda halkın rızası olmalı.”

Hillary de hedef gösterdi

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Ortadoğu ülkelerinde halk hareketlerinin başladığından bu yana ilk kez bir ülkenin muhalefetine, iktidarlarını devirmeleri için açık çağrıda bulundu ve İran’ı hedef gösterdi. Clinton, “İran muhalefetinin Mısır’da elde ettiği şansı yakalamalarını diliyorum” dedi. Hillary’ye Tahran’dan jet yanıt geldi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, “Hillary ve diğer Amerikalı yetkililerin kafaları karışık herhalde. Bölge ülkelerindeki bu olaylar ve değişiklikler, Siyonist rejimi destekleyen egemenlerin çıkarlarına darbe vuruyor” karşılığını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!