İran Devrim Muhafızları: Hatemi'nin arkasındayız

Güncelleme Tarihi:

İran Devrim Muhafızları: Hateminin arkasındayız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Aşırı dinci ve radikal İran Devrim Muhafızları (Pasdaran) Komutanı Tuğgeneral Rahim Safavi, Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi'ye bağlı olduklarını bildirdi.

İran resmi haber ajansı İRNA'ya göre, Safavi önceki gün bir grup öğrenci Besic'e (gönüllü), Devrim Muhafızları'nın daima Cumhurbaşkanı Hatemi'nin destekçisi olduğunu, İran'da cumhurbaşkanlığının rolünü ve yerini zayıflatmak isteyenlere müsamaha etmeyeceğini söyledi.

Safavi, Devrim Muhafızları'nın Hatemi ile çok yakın bir ilişkisi olduğunu ve mevcut İran siyasi sisteminin temellerinden biri olan Hatemi'yi desteklemekle yükümlü olduğunu kaydetti.

Dini lider Ayetullah Hamaney'e bağlı Devrim Muhafızı komutanlarından 24'ü, 3 Temmuz'da Hatemi'ye gönderdikleri ve geçen hafta muhafazakár basında yayınlanan gizli bir mektupta, Hatemi iktidara geldikten sonra yaşanan gelişmeler karşısında ‘sabırlarının taştığını’ belirterek, duruma müdahale edilmemesi durumunda ‘daha fazla sabır göstermeyeceklerini’ söylemişler, mektup, Hatemi yanlısı çevre ve gazeteler tarafından ‘siyasete asker müdahalesi’ olarak nitelenmiş ve sert bir şekilde kınanmıştı.

General Safavi bu çıkışıyla Pasdaran'ın Hatemi'ye karşı olmadığını, aksine arkasında olduğunu vurgulamış oldu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!