İran’da tatbikat: Zülfikar Darbesi

Güncelleme Tarihi:

İran’da tatbikat: Zülfikar Darbesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2006 00:00

İran’da ülke çapında düzenlenen ve on binlerce askerin katıldığı çok kapsamlı "Zülfikar Darbesi" tatbikatı dün sabah başladı. Tatbikat adını, Hz.Ali’nin iki ağızlı kılıcı "Zülfikar"dan alıyor.

İran medyasındaki haberlere göre, ülkenin kuzey, kuzeybatı, güney ve güneydoğusundaki 16 eyalette düzenlenen askeri tatbikat, İran silahlı kuvvetlerini farklı bölgelerde potansiyel düşmana karşı eş zamanlı olarak hazırlamak amacını taşıyor.

Tatbikatın, İran ile Batı arasında, bu ülkenin nükleer faaliyetleri yüzünden gerginliğin tırmandığı bir dönemde yapıldığına dikkat çekilirken, haberlerde, tatbikata savaş helikopterleri ve uçaklarının yanı sıra kara kuvvetlerinin katıldığı belirtiliyor.

Nisan ayında da kuvvetlerini "her türlü tehdide" hazırlamak için Körfez’de bir haftalık tatbikat düzenleyen İran’ın, biri klasik ordu diğeri rejimin ideolojik silahı olan Devrim Muhafızları olmak üzere 2 silahlı kuvvetleri bulunuyor. Kara, deniz ve hava kuvvetlerine sahip bu orduların komutasını ise Ayetullah Ali Hamaney yapıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!