İran 14 Şubat’a kilitlendi

Güncelleme Tarihi:

İran 14 Şubat’a kilitlendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2011 20:24

İran’da muhalefet yeniden eyleme geçme hazırlığında, uzun bir süredir sessiz olan Yeşil Hareket yeni eylem tarihini 14 Şubat olarak belirledi.

Haberin Devamı

Diğer yandan, yetkililer ülkenin önde gelen muhalefet liderlerinden Mehdi Kerrubi, 14 Şubat’taki eylem için izin istediği gerekçesiyle ev hapsine alındı.

 

Kerrubi'nin internet sitesi sahamnews.org'da, güvenlik güçlerinin muhalifliderin başkent Tahran'daki evinin girişinde konuşlandırıldığı ve yakınlarıylagörüşmesinin engellendiği ifade edildi. 

 

Mehdi Kerrubi ve Mir Hüseyin Musavi, Mısır ve Tunus'taki protestoları desteklemek için gösteri izni istemiş, Başsavcı Gulam Hüseyin Mohseni Ejeh ise talebi reddetmişti.

 

İranlı muhaliflerin asıl amacı ise ‘Yeşil Devrim’i yeniden canlandırmak istiyor. Cezaevinden yeni çıkan rejim karşıtı blog yazarı Seray Mirdemedi, karşı karşıya kaldıkları baskıları şöyle dile getirdi:

 

Haberin Devamı

“Bir polis devletindekine benzer bir durum söz konusu. Tüm rejim karşıtları baskı altında. Ya ev hapsinde ya da cezaevindeler. Reform yanlısı partilerin, eğer tabii henüz yasaklanmadılarsa, faaliyetleri engelleniyor. Eleştiren gazeteler ise zaten kapandı.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!