Irak'ta yarım günde 131 ölü

Güncelleme Tarihi:

Irakta yarım günde 131 ölü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2006 13:57

Irak'ta bugün Kerbela ve Ramadi kentlerinde düzenlenen intihar saldırılarıyla diğer kentlerde düzenlenen saldırılarda 131 kişi öldü.

Haberin Devamı

Reuters ajansının haberine göre, Şiilerin kutsal kenti Kerbela'da bu sabah bir intihar bombacısının İmam Hüseyin Türbesi'nin girişlerinden birinin yakınlarında düzenlediği saldırıda 51 kişi öldü, 138 kişi yaralandı.

Polis, ölenler arasında İranlı hacılar bulunduğunu bildirirken, İran Hac Kurumu ölenlerden 4'ünün İranlı olduğunu açıkladı. Abdülaziz El Hekim liderliğindeki güçlü Şii partisi Irak İslam Devrimi Yüksek Konseyi (IİDYK), çok uluslu gücü ve “terörü destekleyen” Iraklı siyasi oluşumları Şii karşıtı saldırılardan sorumlu tuttu.
  
Bu arada, Irak polisi, intihar saldırısından sonra Kerbela'ya desteğe giden bir Amerikan konvoyunun yakınında yola yerleştirilen bir bombanın infilak ettiğini bildirdi. Iraklı polis yetkilisi Rahim Slaho, Kerbela'ya 35 kilometre uzaklıkta düzenlenen saldırıda 5 Amerikan askerinin öldüğünü söylerken, Amerikan ordusundan yapılan açıklamada, yola yerleştirilen bir patlayıcının Bağdat çevresinde devriye gezen bir Amerikan askeri konvoyunun yakınında infilak ettiği, 5 askerin öldüğü belirtildi.

Kerbela'daki intihar saldırısından sonra ülkenin batısındaki Ramadi'de de saldırı düzenlendi. Bir intihar eylemcisi, kayıt yaptıran polis ve asker adayları arasında kendini havaya uçurdu. AFP ajansı, saldırıda 67 kişinin öldüğünü duyurdu.    Sünni kenti Ramadi'deki iki hastanenin kaynaklardan alınan bilgiye göre, saldırıda 105 kişi de yaralandı.  Başkent Bağdat'ın 60 kilometre kadar kuzeydoğusundaki Bakuba yakınlarında ise araçlarına saldırı düzenlenen 4 Iraklı polis öldü, 4'ü yaralandı. Güvenlik kaynakları, hafif silahlı kişilerin, polislere ait 2 araca saldırı düzenlediğini, saldırıda yaralananlardan birinin albay olduğunu kaydetti.
  
Irak'ın güneyindeki Necef'te ise yola yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu 2 kişi öldü. Polis, Necef'te düzenlenen saldırıda ölenlerin Amerikan askerleri olduğunu, saldırıda 4 kişinin de yaralandığını açıkladı. Öte yandan başkent Bağdat'ta da bombalar patladı.Farklı olaylarda 3 bombalı araç infilak etti, saldırılarda 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!