Irak'ta milislerin elinde 21 yabancı rehine var

Güncelleme Tarihi:

Irakta milislerin elinde 21 yabancı rehine var
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 13, 2004 16:49

Irak'ta, Şii ve Şünni milisler tarafından kaçırıldığı sanılan, kayıp yabancıların sayısının 13 Nisan itibariyle 21'e ulaştığı açıklandı.

Haberin Devamı

Irak'ta sünni ve şii milisler eylem biçimlerine yabancı uyruklu kişileri kaçırmayı da eklediler. Son bir hafta içinde 12 ülkeden 40'dan fazla yabancı kaçırılırken, eylemcilerin elinde hala 21 yabancı bulunduğu bildiriliyor.

Felluce'de pazar günü kaçırılan 7 Çinli, bu sabah serbest bırakıldı.

Bağdat'ta ise geçen perşembe günü 7 Güney Koreli kaçırılmış, ancak kısa süre sonra serbest bırakılmıştı.

Geçtiğimiz hafta sonu, askeri ikmal malzemesi taşıyan kamyonları süren aralarında 2 Türkün de bulunduğu 9 yabancı kaçırılmış, şoförlerin 8'i daha sonra serbest bırakımıştı. Serbest bırakılan rehinelerin 3'ünün Pakistanlı, birinin Hintli, birinin Nepalli ve birinin Filipinli olduğu belirtildi.

Bugün kaçırılan Rus mühendislik firmasının 8 çalışanı serbest bırakıldı. Bu kişilerden 3'ünün Rus, 5'inin Ukraynalı olduğu açıklandı.

KAYIP LÄ°STESÄ°

Haberin Devamı

Yapılan son listeye göre kayıplardan dokuzu ABD vatandaşı. Kayıpların listesi şöyle:

-9 ABD'li:  İkisi asker, yedisi işadamı olmak üzere dokuz Amerikalının kayıp olduğu ya da kaçırıldığı bildirildi. İşadamlarının Kellog, Brown and Root, ABD'nin önde gelen enerji ve hizmet şirketi Halliburton ile diğer müteahhit şirketlerine mensup olduğu belirtiliyor,

İşadamları ve ABD'li askerlerin geçen cuma gününde Bağdat Uluslararası Havaalanı yakınlarında bir konvoya düzenlenen saldırıdan bu yana kayip olduğu bildiriliyor.

- 4 İtalyan: Özel bir şirkete bağlı olarak çalışan dört sivil pazartesi gününden bu yana kayıp. El Cezire televizyonu, kaçırılan İtalyanların görüntülerini yayınladı.

- 3 Japon: Noriaki Imai (18), Nahoko Takato (34) ve fotomuhabiri Soichiro Koriyama (32) gönüllü olarak Irak'ta çalışıyordu. Mücahid Birlikleri adlı örgütün 3 rehineyi, pazartesi gününden bu yana elinde rehine tutarak, Japon askerlerinin Irak'ı terketmemesi halinde infaz edilecekleri tehdidinde bulundu.

- 3 Çek: Gazeteci Michal Kubal, Petr Klima ve Vit Pohanka'nın pazar günü Ürdün'e gitmek üzere yol çıktıkları sırada Bağdat yakınlarında kaçırıldığı sanılıyor. Gazetecileri sınıra götüren taksi şöförü, 3 Çek vatandaşının silahlı kişiler tarafından kaçırıldığını söyledi.

Haberin Devamı

- 1 Kanadalı: Suriye asıllı Fadi İhsan Fadıl, Küfe'de perşembe günü gece yarısı yerel milisler tarafından kaçırıldı. Serbest bırakılması için görüşmeler sürdürülüyor.

- 1 Ä°srailli Arap:ÂNebil George Yakup Razzuk (30), Irak'ta yakalandıktan sonra ilk olarak perÅŸembe günü Al-Alam televizyonunda görüntüleri yayınlanmıştı. Ensar El Din adlı milis gücü, Razzuk'u casus olmakla itham ediyor ve koalisyon askerlerinin elinde tutulan tüm Iraklıların serbest bırakılmasını istiyor  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!