Irak'ta intihar saldırısı: 24 ölü

Güncelleme Tarihi:

Irakta intihar saldırısı: 24 ölü
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 07, 2005 09:02

Irak'ın kuzeyindeki Bakuba kentinde düzenlenen ve koordineli olduğu tahmin edilen bir dizi saldırıda 7 asker ve 5 polis öldü. Balad'daki saldırıda ise 12 kişi yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Polisin açıklamasına göre, Bağdat'ın yaklaşık 60 kilometre kuzeydoğusundaki Bakuba'da biri bomba yüklü araçla, üçü yola yerleştirilen bombayla ve kentteki iki kontrol noktasına düzenlenen saldırılarda, 1'i sivil 26 kişi yaralandı.
  Â
Bakuba hastanesinden bir görevli, yaralanan sivilin çatışmalarda çapraz ateÅŸ altında kaldığını belirtti. Â
  Â
Bölgeden gelen ilk haberlerde, Bakuba kenti yakınlarında çıkan çatışmalar ve saldırılarda 7 kişinin öldüğü, 12 kişinin yaralandığı bildirilmişti.
  Â
Bu arada, Amerikalı bir yetkili, direnişçilerin Bakuba'da havan topu saldırısı düzenlediğini, koalisyon güçlerinin de saldırıya karşılık verdiğini söyledi. Havan topu saldırısında ölen ya da yaralanan olmadığı kaydedildi.

BALAD'DA İNTİHAR SALDIRISI: 12 ÖLÜ 
  Â
IRAK SAVUNMA BAKANLIĞI: İNTİHAR SALDIRISINDA 12 KİŞİ ÖLDÜ


Irak Savunma Bakanlığı, başkent Bağdat'ın kuzeyindeki Balad'da bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında 12 kişinin öldüğünü açıkladı.
  Â
Savunma Bakanlığı'ndan Yüzbaşı Sabah Yasin, saldırıda 12 kişinin öldüğünü, 21 kişinin yaralandığını bildirdi.
  Â
Balad emniyet müdürü Ayad Ahmet, saldırının, Iraklı Yarbay Muhammed Abdülmütaled'in evinin önünde düzenlendiğini söylerken, Balad hastanesi başhekimi Kasım El Keysi, yaralıların çoğunun yoldan geçen kişiler olduğunu belirtti.
  Â
Irak polisi, daha önce Bağdat ile direnişçilerin kalesi durumundaki Samarra kentlerini birbirine bağlayan yolun üzerinde bulunan Balad'da bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında  ölenlerin sayısının 15'e yükseldiğini bildirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!