Iraklı’dan kurtuldu, ABD’ye vuruldu

Güncelleme Tarihi:

Iraklı’dan kurtuldu, ABD’ye vuruldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2005 01:54

Irak’ta geçen ay rehin düştükten sonra dün serbest bırakılan İtalyan gazeteci Giuliana Sgrena’yı Bağdat’ta özgürlüğe taşıyan araç, Amerikan askerlerince vuruldu. Sgrena hafif yaralandı, bir İtalyan ajan öldü.

GEÇEN ay Iraklı direnişçiler tarafından kaçırılan Il Manifesto gazetesi çalışanlarından 56 yaşındaki İtalyan gazeteci Giuliana Sgrena, serbest bırakıldıktan sonra Amerikan güçlerinin yanlışlıkla arabasına ateş etmesi sonucu yaralandı. Sgrena’yı başkent Bağdat’ta güvenli bir bölgeye taşıyan araç, bir kontrol noktasına fazla hızlı yaklaşınca ABD askerleri ateş açtı. Olayda, Sgrena ve iki İtalyan istihbarat görevlisi hafif yaralanırken, Nicola Calipari adlı istihbaratçı yaşamını yitirdi. Ölen ajanın Sgrena’yı korumak isterken hayatını kaybettiği, hastanede tedavi altında tutulan Sgrena’nın da omuzundan yaralandığı, ancak sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

BERLUSCONI AÇIKLAMA İSTİYOR

ABD ordusunun da doğruladığı ve soruşturma başlattığı olay, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi’yi kızdırdı. ABD Başkanı George W. Bush’un en ateşli destekleyicilerinden olan Berlusconi, düzenlediği basın toplantısında, ‘Irak’taki ABD askerlerinden bir açıklama istiyoruz. Biri bu olayın sorumluluğunu üstlenmeli’ dedi. Sgnera, 4 Şubat günü Bağdat Üniversitesi önünde 4 silahlı direnişçi tarafından kaçırılmış ve son olarak, direnişçilerin çektiği video bandında tüm yabancı kuvvetlerin Irak topraklarından çıkmasını, aksi halde öldürüleceğini söylerken görülmüştü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!