Iraklı çocuklar 'çapraz ateÅŸ' kurbanı

Güncelleme Tarihi:

Iraklı çocuklar çapraz ateş kurbanı
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 25, 2004 11:58

Irak'ın başkenti Bağdat'ta, Amerikan askeri konvoyuna düzenlenen saldırının hemen ardından açılan ateş sonucu dört çocuğun öldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Görgü tanıkları, BaÄŸdat'ın doÄŸusundaki Kanal caddesine yerleÅŸtirilen bombanın Amerikan konvoyunun geçtiÄŸi sırada patladığını,askerlerin açtıkları ateÅŸte, yaÅŸları 12 civarında olan dört çocuÄŸun öldüğünü söyledi.Â

Olayı gören bir ÅŸoför, ''Boynundan vurulan bir çocuÄŸu caddede yatarken gördüm. Yanında da bir baÅŸkası vardı. Sırtında okul çantası taşıyordu. Yaklaşık 15 dakika sonra akrabaları gelip cesedini götürdü'' dedi.Â

BİR ABD ASKERİ ÖLDÜ

ABD ordusundan yapılan açıklamada ise konvoyunun geçişi sırasında yola yerleştirilen bombanın patlaması sonucu bir Amerikalı askerinin öldüğü bildirildi.

Amerikalı Tuğgeneral Mark Kimmit, bombanın patlamasının ardından Amerikalı askerlerin ölen askerin cesedini taşıdıklarını, aracı almak için geri döndüklerinde ise aracın üzerinde birkaç Iraklı çocuğu gördüklerini söyledi. Kimmit, askerlerin araca yaklaştığı sırada silahlı kişilerin çatılardan ateş açtıklarını ve çatışma olduğunu belirtti. Kimmit, Iraklı çocukların çapraz ateşte kaldığını savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!