Irak'lı bir heyet yarın Suudi Arabistan'a gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Iraklı bir heyet yarın Suudi Arabistana gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2007 18:45

Irak güvenlik, savunma ve dışişleri yetkililerinden oluşan üst düzey bir heyetin yarın Suudi Arabistan'a giderek, terörle mücadele alanında iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirme yollarını arayacakları belirtildi.

Haberin Devamı

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Irak heyetinin yarınki Suudi Arabistan ziyaretiyle ilgili olarak, "Bu, hükümetin terörle mücadelesine yardım edecek çok olumlu bir adım" dedi ve Irak ile Suudi Arabistan'ın karşılıklı olarak yararına olduğunu söyledi.

Suudi Arabistan'daki bazı Sünni din adamları, Şiilerin yönettiği Irak hükümetini Irak'taki Sünnilerin korunmasını sağlayamadığı gerekçesiyle eleştirmişti.

Zebari, iki ülkenin de ortak çıkarının, aşırı hareketlere karşı korunmak amacını taşıyan bir ilişki kurmak olduğunu belirterek, Iraklı ve Suudi Arap yetkililerin iki ülkenin güvenliğini ilgilendiren bütün meseleleri ele alacaklarını söyledi ve "Suudi Arabistan'ın da hepimiz gibi terörden zarar gördüğünü düşünüyorum" dedi.

Amerikalı uzmanlar, Irak'taki Şii-Sünni çatışmasının, Suudi Arabistan'daki Sünniler ve İran'daki Şiilerin desteğiyle bu noktaya geldiğini dile getiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!