Irak’ta final alarmı

Güncelleme Tarihi:

Irak’ta final alarmı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2007 00:00

Irak bugün tarihinin en büyük futbol zaferine hazırlanırken, sevinç kutlamalarının muhtemel saldırılarla trajediye dönüşmemesi için alarma geçildi.

Geçen çarşamba günü Güney Kore’yi 4-3 yenerek Asya Kupası’nda tarihinde ilk kez finale çıkan Irak milli takımının zaferini kutlayan kalabalığın yakınında patlayan iki bomba yüklü araç 50 kişinin yaşamına mal olmuştu. Bu saldırıdan ders alan Iraklı yetkililer ise bugün Endonezya’nın başkenti Cakarta’da Suudi Arabistan ile oynanacak final maçı öncesi olağanüstü güvenlik önlemleri aldı.

Irak’ın birçok kentinde bugün sabah saat 6 ile akşam 9 arasında trafiğe araç çıkarılması yasaklandı. Iraklı güvenlik güçlerine de muhtemel bir zafer kesinlikle kutlamalara katılmamaları ve dikkatli olmaları talimatı verildi. Ayrıca halka da havaya ateş açmaları durumunda hapis cezasıyla karşılaşacakları uyarısı yapıldı.

Irak’ın zaferiyle sonuçlanan Vietnam ve Güney Kore maçlarından sonra havaya açılan ateş sonucu 7 kişi ölmüştü. Öte yandan Irak’ın muhtemel şampiyonluğu piyasaları da hareketlendirdi. Irak bayrakları, beyzbol şapkaları ve milli takımın rengini taşıyan "Ben Iraklıyım" yazılı tişörtler rekor satışa ulaştı.

Irak bugüne kadar Asya Kupası’nda finale hiç çıkamamıştı. Rakibi Suudi Arabistan ise bu kupayı üç kez müzesine götürmüştü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!