Irak, IŞİD ile mücadelede F-16'larını kullandı

Güncelleme Tarihi:

Irak, IŞİD ile mücadelede F-16larını kullandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2015 08:51

ABD Savunma Bakanlığı, Irak'ın, ABD'den satın aldığı F-16 savaş uçaklarını, IŞİD'e karşı mücadelede ilk kez kullandığını bildirdi.

Haberin Devamı

Pentagon Sözcüsü Peter Cook, yaptığı yazılı açıklamada, Irak hava kuvvetlerinin, ABD'den aldığı F-16 savaş uçaklarıyla IŞİD ile mücadele kapsamında ilk kez hava saldırısı gerçekleştirdiğini belirtti.

"Irak hava kuvvetlerini, DAEŞ'in zayıflatılması ve yenilgiye uğratılması noktasında oluşturulan uluslararası kampanyada bu gelişmiş uçakları başarıyla kullanmasından dolayı tebrik ediyoruz" ifadesini kullanan Cook, Irak hükümetinin satın aldığı 4 adet F-16 uçağının temmuzda teslim edildiği kaydetti.

Cook, ABD'nin Irak ve halkıyla stratejik bir ortaklık kurma taahhüdünde bulunduğunu hatırlatarak, ülkesinin, belirlenen takvim doğrultusunda geri kalan uçakların teslimi için Irak hükümetiyle çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.

Irak, ABD'den satın aldığı 4 adet F-16'nın 13 Temmuz'da teslim edildiğini duyurmuştu. Irak, ABD ile 2008'de yapılan güvenlik anlaşması çerçevesinde 36 adet F-16 alımı için anlaşmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!